Bästa ansiktskrämen för män 2024 – Din viktigaste kompis i badrumsskåpet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ansiktskräm är en hudvårdsprodukt som alla ska ha hemma i badrumshyllan. Det spelar ingen roll om du har fet hy, blandhy, torr hy eller så kallad ”normal” hy – det behövs alltid en bra kräm för ansiktet. 

Men hur vet du vilken ansiktskräm som passar just dina behov? Det finns ett enormt stort utbud av ansiktskrämer som är speciellt anpassade för män. Därför har vi tagit fram den här köpguiden, där vi lär dig hur du ska tänka gällande ansiktskräm, hudtyp och behov. 

Självklart rekommenderar vi några riktigt bra produkter i olika prisklasser, och vi är säkra på att du kommer att gilla dessa ansiktskrämer lika mycket som vi gör. 

Botanisera bland härliga ansiktskrämer för män

Välj själv om du vill ha en lättare variant i gelform, eller om du vill ha en flytande- eller tjockare kräm. Det finns alla tänkbara sorter på marknaden. Det finns en passande ansiktskräm för varje man där ute – vare sig du har skägg eller inte. 

Premiumklassens vinnande produkt är Sisley Sisleÿum For Men Anti-Age Global Revitalizer. En fantastisk produkt som passar alla med normal hud - bara att testa omgående!

I mellanklassen tog Clarins Men Face Care Super Moisture Gel hem priset då det är en bra kräm som passar den manliga hudens behov. L300 For Men Moisturizing Face Cream vann i budgetklassen. Den ger huden exakt vad den behöver till ett bra pris.

Vi har även tagit med en specialare som är en ekologisk produkt - Raw Naturals Moisture Blast Face Cream. Denna har vi med för att den kommer från en svensk tillverkare med skäggvård är i fokus.

Premium: Sisley Sisleÿum For Men Anti-Age Global Revitalizer

Sisley Sisleÿum For Men Anti-Age Global Revitalizer är given som vinnare i premiumklassen. Den motverkar ålderstecken samtidigt som den tar hand om huden perfekt när det kommer till återfuktning. 

Den fungerar även mycket bra som post-shave balm och passar både normal och kombinerad hy. En multitaskande ansiktskräm, med andra ord – pluspoäng för det!

Fördelar

 • Synligt resultat
 • Bra efter rakning

Nackdelar

 • Dyr
 • Finns inte att köpa överallt

Mellan: Clarins Men Super Moisture Gel

Clarins Men Super Moisture Gel är vår favorit i mellanklassen. Denna uppfriskande ansiktskräm är i gelform. Gel är alltid behagligt och fräscht på huden, oavsett hudtyp. Den är naturligtvis icke-komedogen, vilket betyder att den inte täpper till porerna. 

Clarins är ett beprövat och pålitligt märke vars hudvård är att räkna med. Vare sig du behöver en ansiktskräm som passar direkt efter rakning, eller en dagkräm är detta ett bra val.

Fördelar

 • Anti-pollution complex som skyddar huden från föroreningar
 • Flera av ingredienserna är ekologiska

Nackdelar

 • Något odryg för dig med torr hy
 • Parfymerad

Budget: L300 For Men Moisturizing Face Cream

L300 har ett bra utbud av hudvård för män. Det är inte ett särskilt stort utbud, men de produkter som ingår i hudvårdsserien är bra och rejäla. Denna ansiktskräm går snabbt in i huden och efterlämnar en matt och skön känsla. 

Resultatet är lika bra både på morgonen och på kvällen då det är en 24-timmarskräm. Använd extra solskydd under dagtid så är du fit for fight!

Se till att preppa lite med en after shave eller ansiktsolja för att känna dig helt återfuktad efter rakning. Detta är nämligen en produkt främst avsedd som ansiktskräm, men du kan använda den tillsammans med L300 after shave också.

Fördelar

Nackdelar

 • Inte ultimat ensam efter rakning
 • Lite trist design som inte känns särskilt lyxig

Special: Raw Naturals Moisture Blast Face Cream

Denna fantastiska ansiktskräm kan ni hitta på exempelvis KICKS och LYKO, men även i ett flertal andra butiker. Dessutom finns den på apotek, så du har den alltid nära till hands. 

Den doftar gott och har ett innehåll som du inte behöver vara rädd för att använda på huden. Med både kokos, havre och humle i listan över ingredienser blir vi nästan sugna på att både äta den!

Fördelar

 • Svensktillverkad och ekologisk
 • En produkt utvecklad med tyngdpunkt på den moderna groomingrutinen

Nackdelar

 • Lämpar sig endast för normal till torr hy (passar inte dig med fetare hy)

Köpguide - så hittar du rätt ansiktskräm för dig

Ansiktskräm är en produkt som har en given plats i badrumshyllan. Även vi som har skägg behöver naturligtvis regelbundet återfukta, fräscha till de små rynkorna, skydda huden i ansiktet mot föroreningar, etc. 

Idag ser utbudet inom manlig hudvård väldigt annorlunda ut jämfört med hur det var tidigare. Visst är vi fortfarande lite mindre prioriterade av de stora hudvårdstillverkarna, men det kommer ständigt fler trevliga hudvårdsprodukter som är anpassade efter just manlig hud. 

Nu kan du hitta ett stort urval av krämer som faktiskt tar hänsyn till att verka lugnande på en nyrakad hud. Andra fördelar du får med en bra ansiktskräm är bland annat en fräscht doftande och återfuktad hud.

Idag är det också många ansiktskrämer för män som ser till att fixa en och annan kråkspark och det tackar vi ju för.

Återfuktning är det viktigaste

Det gör ingen skillnad om du är man eller kvinna, skäggig eller renrakad – en djupt återfuktande ansiktskräm är guld värd. Det kommer du att märka så fort du hittar den kräm som passar just dig. 

Återfuktning är alltså det du ska hålla ögonen på i första hand. Se därför till att alltid söka efter krämer som innehåller ord som ”moisture”, ”moisturizing” etc. 

Då vet du att du hamnat rätt. Sedan är det i och för sig inte slut på äventyret där. Det finns nämligen en hel massa produkter som innehåller just dessa heliga ord. Det finns mycket annat att ta med i beaktande. 

Vi ska gå igenom allt det nedan. Du bör nämligen ha lite koll på hudtyp, ålder, vilken typ av ansiktskräm du ska välja med mera. Häng med!

Vad har jag för hudtyp?

Ja, vad har du för hudtyp? Det är inte lätt att veta. För personer som har en hudvårdsrutin som följs slaviskt varje dag är det ingen svår fråga. För dig som inte ens förstår vad ordet “hudvårdsrutin” betyder blir det svårare. 

Det här med vilken hudtyp du har kan kännas aningen “dimmigt”. Det är dock enklare än vad du tror!

Nummer ett där många gör fel är att tro att de har fet hy om de har, eller har haft akne. 

Din hudtyp definieras inte av om du har akne eller ej!

Det är ett vanligt misstag killar ofta gör. Du är ung och har finnar, kletar på dig någonting som torkar ut huden och sedan förstår du inte varför du inte får fin hud. 

Det bästa du kan göra redan som relativt ung är att gå på en konsultation hos en hudterapeut. Då får du en bra genomgång av huden. Du får också veta vad du har för hudtyp och hur du ska ta hand om den. 

Så, hur funkar det då? Har du torr hy så ska du satsa på extra fukt, men du ska inte kleta in dig med fett. Även det är ett misstag många gör. Det är egentligen fukt, fukt och lite mera fukt som alla behöver. 

En fetare hudtyp, eller en kombinerad hud, brukar bli mätt på fukt snabbare. Har du kombinerad hy har du en fetare T-zon (panna, näsa, haka) medan kinderna känns mer torra, eller normala. 

För dig med fetare hud passar en ansiktskräm i gelform bäst. Det lätta i den konsistensen passar nämligen en fetare hudtyp. Krämform är ofta bra vid torr hy, medan en normal hy kan välja och vraka.

Du kan läsa mer om olika hudtyper här.

Ska jag välja gel eller krämform?

Då ska vi grotta ner oss en aning mer i ämnet. Vilket ska du välja? Det är faktiskt inte svårare än att testa sig fram. Trots att en torrare hudtyp ”ska” ha en rikare kräm betyder inte det att just du tycker det är behagligt. 

Du kanske föredrar att ha en kräm i gelform och hellre smörjer dig några gånger extra varje morgon och varje kväll. En torr hy drar åt sig fukten snabbare och därför kan du med torr hy känna att du behöver mer fukt direkt efter första appliceringen. 

En rikare kräm passar ofta torrisar medan en fräsch gelprodukt ofta passar personer med fetare hy, eller feta partier i ansiktet. Detta är dock inte skrivet i sten – som jag sa ovan: testa dig fram.

Ofta kan du känna om en ansiktskräm är behaglig eller inte bara genom att testa lite av produkten på handryggen, eller vid handleden. Testa detta i en butik innan du köper en ansiktskräm.

Spelar min ålder någon roll i mitt val av ansiktskräm?

Svaret här är ja, det är definitivt så att ålder spelar in i valet av hudvårdsprodukter i allmänhet. Tänk att när du är runt 30 år så är det dags att sätta in lite mer avancerade och mer aktiva produkter. 

Tänk också på att om du tar hand om din hud från unga år så kommer du att få finare hud som äldre. 

Du blir mer fuktfattig i huden när du blir äldre. Förutom att lägga in lite anti-age i din hudvårdsrutin är det därför viktigt att du har en djupt återfuktande ansiktskräm när du börjar blir lite äldre. 

Som jag har nämnt många gånger nu – återfuktar du ordentligt och på rätt sätt med rätt ansiktskräm så har du kommit långt.

24-timmarskräm eller dag- och nattkräm?

Detta beror lite på vad du känner för. Det finns inte direkt några rätt eller fel här. Ofta innehåller en dagkräm SPF och det tycker vissa är lite obehagligt på huden, då det kan dofta lite och även ha en tendens att bli kletigt. 

Om du väljer att ha en 24-timmarskräm är det bra att tänka på att använda ett solskydd över under dagtid. Solen förstör och åldrar huden onödigt mycket. 

Tycker du om att pyssla med huden och tycker att det är roligt att ha ett flertal olika krämer så kanske det är kul att ha en nattkräm och en dagkräm? Varför inte? Det finns inga rätt eller fel här, det är en smaksak.

Var köper jag en bra ansiktskräm?

Du kan hitta bra ansiktskrämer på många platser. Ibland finns det bra hudvårdsprodukter i välsorterade mataffärer, till och med. Ofta är det dock så att du kommer få söka dig till skönhetsbutiker, apotek, eller till hudvårdssalonger om du vill ha en bra ansiktskräm.

Beroende på vilket märke du föredrar är det mer eller mindre svårt att hitta den kräm du är ute efter. Har du en mer specifik önskning är det klokt att passa på när du exempelvis reser. Passa också på när du är i närheten av en butik som säljer den produkt du gillar.

Vad kostar ansiktskräm för män?

Du behöver inte köpa de allra dyraste, eller de allra mest avancerade ansiktskrämerna. Det finns, som vårt test visar, många som är bra och som ändå har ett rimligt pris. 

Ofta är det så att de krämer som är lite mer aktiva och som har ”bättre” ingredienser också kostar mer. I många fall får du vad du betalar för, men i andra fall är det så att du betalar ett högt pris för en snygg burk med ett coolt märke. 

Det är här vi kommer in i bilden med våra recensioner. Det finns mycket snygga förpackningar utan bra innehåll, och lika många trista förpackningar som har ett överraskande rikt innehåll.

Ansiktskräm + Skägg = Sant?

Att ha skägg är bra av fler anledningar än att det är snyggt! Framförallt är det bra att inte påfresta huden genom att raka hela tiden då du på så sätt låter huden vila lite. 

Det finns mycket annat som påfrestar huden, som ålder, väder och vind. Ett ansikte är så mycket mer än det område för after shave, men detta glöms lätt bort av den skäggiga halvan av befolkningen. 

Det är därför bra att bli påmind om det ibland. Det krävs att du tar hand om hela ansiktet, oavsett om du har skägg, skäggstubb, eller bortrakat ansiktshår. 

Alltså: ansiktskräm + skägg = sant. Glöm inte bort att vårda din hud bara för att du är en man!


Våra favoriter

Här är våra favoritkrämer för män! Vi tror och hoppas att ni kommer bli lika imponerade av dessa ansiktskrämer som vi är. Vi har spenderat otaliga timmar på att researcha de bästa ansiktskrämerna för män. Genom att samla produktinformation, läsa användares upplevelser och smörja in våra skäggiga (och oskäggiga) bekanta, kom vi fram till följande vinnare:

Premium: Sisley Sisleÿum For Men Anti-Age Global Revitalizer

Denna 24-timmarscreme var en given vinnare i premiumklassen. Den passar både normal och blandad hud och gör exakt det den ska göra. Och dessutom får du en snygg och lyxig förpackning på det! 

Den är särskilt utvecklad för att passa efter rakning då den innehåller extrakt av vit kransborre. Detta är alltså en kräm som är perfekt som after-shave. Dessutom både mjukgör och mattar den ner huden. 

Sisley Sisleÿum For Men Anti-Age Global Revitalizer Normal Skin motverkar även ålderstecken på ett effektivt sätt. Vad mer kan vi begära? En allt-i-ett produkt utan dess like!

Krämen är bra på att lugna irritationer efter rakning, vilket är viktigt när det kommer till just manlig hudvård. Annat den bistår med är att den är anpassad till män på olika sätt. 

Krämen tar hänsyn till att män har högre talgproduktion och det faktum att huden är tjockare och fetare. Den tar även hänsyn till att män har mer hårväxt.

Sisley Sisleÿum For Men Anti-Age Global Revitalizer täpper såklart inte heller till porerna. Vidare skyddar den mot diverse yttre påfrestningar som UV-strålning och föroreningar och verkar reparerande.

Denna makalösa skapelse finns även i en variant för dig med torr hud. Den hittar du här.

Fördelar

 • Synligt resultat
 • Bra efter rakning

Nackdelar

 • Dyr
 • Finns inte att köpa överallt

Mellan: Clarins Men Super Moisture Gel

Clarins Men Super Moisture Gel passar både på morgonen och på kvällen. Då den är i gelform passar den alla hudtyper, vilket inkluderar även en fetare hud. Använd gärna solskydd om du har den som dagkräm. 

Den är mycket behaglig att använda och dess anti-pollution complex skyddar huden från föroreningar både inomhus och utomhus. Då detta är en kräm som kommer från Clarins är den icke-komedogen likt deras andra produkter.  

Krämen ifråga har ett innehåll som förstärker hudens motståndskraft och som ger huden ny energi och som förstärker hudens vattenresistenta barriärer. Dess innehåll av zinkglukonat ser dessutom till så att sebumutsöndringen reduceras, vilket är mycket positivt. 

Då Clarins har många bra produkter kan du med fördel använda denna tillsammans med exempelvis Clarins Men 2-in-1 Exfoliating Cleanser, eller liknande. Det finns många passande produkter denna passar tillsammans med.

Du blir snabbt återfuktad, men en torr hud kan behöva applicera fler än en gång. Detta betyder inte att det är en sämre återfuktande produkt, utan det betyder bara att en torr hud kan behöva upprepa insmörjning med en lättare produkt.

Fördelar

 • Anti-pollution complex som skyddar huden från föroreningar
 • Flera av ingredienserna är ekologiska

Nackdelar

 • Något odryg för dig med torr hy
 • Parfymerad

Budget: L300 For Men Moisturizing Face Cream

Denna oparfymerade godbit passar alla hudtyper och den kan användas som en 24-timmarskräm. På dagen är det dock smart att ha ett extra solskydd då den inte innehåller det. 

L300 For Men har många bra produkter, så om du exempelvis vill ha face wash, after shave eller liknande så kan du köpa även det från samma märke. Använd gärna L300 For Men Face Wash 2-1 innan du använder denna kräm.

Krämen är oparfymerad och det är alltid ett stort plus. Det spelar ingen roll om du har känslig hud eller inte – oparfymerade produkter är alltid ett klokt val. Det gör att du är säker på att slippa störas av en eventuellt jobbig doft. 

Den säljs bland annat på olika apotek och den har därför genomgått Apotekets kvalitetskontroll. Det är en bra trygghet när ni köper hudvårdsprodukter då det garanterar att det är en pålitlig produkt. 

När du tittar på Apotekets hemsida kan du se exakt vad varje del av innehållet har för funktion. Det är inte vanligt att det redovisas så svart på vitt. Passa därför på att titta noga på innehållsförteckningen för L300 For Men. Då lär du dig något!

Fördelar

Nackdelar

 • Inte ultimat ensam efter rakning
 • Lite trist design som inte känns särskilt lyxig

Special: Raw Naturals Moisture Blast Face Cream

Detta märke tillverkar produkter där just grooming får mycket uppmärksamhet – det är alltså en perfekt ansiktskräm för alla med skägg! 

När du är med i det gänget är det tryggt att lägga både skägget och huden i händerna på människor som tydligt visar att de förstår sig på det. 

Produkterna tillverkas i Sverige, vilket är en av de klara fördelarna. Detta, tillsammans med det faktum att deras ansiktskräm är ekologisk, gjorde att den blev vårt självklara val som specialare. 

Den doftar behagligt utan att vara det minsta påträngande. Du känner dig bara fräsch, ren och återfuktad när du använder den. Vad betyder det? Att det är den perfekta ansiktskrämen, förstås!

Om du har en fetare hudtyp kan du istället välja denna ansiktskräm från samma märke.

Fördelar

 • Svensktillverkad och ekologisk
 • En produkt utvecklad med tyngdpunkt på den moderna groomingrutinen

Nackdelar

 • Lämpar sig endast för normal till torr hy (passar inte dig med fetare hy)

Våra utmanare

Vi har även tagit med ett par utmanare. Även dessa är bra och förtjänar att nämnas - sannolikheten att du hittar din favorit här är stor!

Clinique For Men Maximum Hydrator Water-Gel Hydrating Concentrate

Clinique imponerar med en riktigt läcker produkt som ser ut som ett dopp i havet. Vad kan väl vara mer rätt för en ansiktskräm som utlovar fukt och andra härligheter? 

Liquid-Sphere-teknologin kombinerar inkapslade antioxidanter med vattenbindande ingredienser. Den ser till så att torrhet raderas ut lika snabbt som den tar hand om att ta bort trista stresstecken. 

Den skyddar även mot tråkiga effekter från miljön som åldrar huden i förtid. Allt detta samtidigt som den ger fukt som håller i 24 timmar och lämnar huden strålande fräsch. 

Att denna ansiktskräm absorberas snabbt kan vara både en fördel och en nackdel, beroende på vilken hudtyp du har. Är du torr kan det kännas som att den absorberas för snabbt medan en fetare hy tacksamt tar emot den här krämen.

Fördelar

 • Väldigt snygg och fräsch förpackning
 • Bra fuktboost för fet hy

Nackdelar

 • Kan vara något ”mesig” för väldigt fuktfattig hud

Biotherm Homme Aquapower 72H Concentrated Glacial Hydrator

Biotherm är ett märke att lita på. Du kan köpa det i princip överallt i världen, deras krämer är alltid bra på att återfukta och de doftar himmelskt. Biotherm Homme Aquapower 72H Concentrated Glacial Hydrator är självfallet inget undantag, utan detta är en av deras godbitar. 

Den snygga burken gör att badrummet blir aningen roligare och den kylande känslan när fuktbomben kommer på ansiktet är riktigt härlig. Det är också positivt och mycket behagligt att huden får mycket fukt utan att det blir kladdigt.

Med en dagkräm som den här är ni på rätt spår vad gäller att komma tillrätta med en fuktfattig hud – den innehåller till och med alger från franska termalkällor, vad sägs om det?

Fördelar

 • Fräsch och genomfuktad hud som resultat
 • Absorberas lätt och snabbt

Nackdelar

 • Minus om du föredrar tub då den är i en burk

Truefitt & Hill Advanced Facial Moisturizer

Då var det dags för ännu en utmanare i detta test. Nu är turen kommen till Truefitt & Hill Advanced Facial Moisturizer. Denna kräm ser till att fixa skador till hudens kollagen samtidigt som den både förebygger rynkorna och minskar dem du redan fått. 

Den är dryg och absorberas snabbt och lätt så att du känner dig fräsch i huden direkt. Detta innebär att du slipper den där ovälkomna kladdiga känslan som faktiskt fungerar som anledning för vissa att avstå hudvård. Inte med den här!

Tycker du att Truefitt & Hill verkar spännande så kan du kolla in mer av det här. De har bland annat många trevliga rakprodukter och presentaskar.

Fördelar

 • Snygg silvertub som lätt väcker ett ha-begär
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Doften av lavendel och lime kan upplevas som stark om du är känslig

Rituals The Ritual of Samurai Energy & Anti-Age Face Cream

Jag tror knappast att ni har missat Rituals i allmänhet, eller The Ritual of Samurai i synnerhet. Eller har ni det? Då har ni något coolt att upptäcka! En hel serie av väldoftande produkter utvecklade för män. Inte dumt! 

Denna ansiktskräm är anti-aging och jag tycker att det var roligt att ha med en renodlad anti-aging produkt. Det är säkerligen vissa av er som har tittat in för lite info om just det. 

Den innehåller bland annat Sencha som är känt för att det är det mest kraftfulla av alla gröna teer. Även den frukt som har högst C-vitaminkoncentration, camu camu, är med i innehållsförteckningen – en kraftfull kräm, utan tvekan!

Rituals The Ritual of Samurai har ett flertal andra trevliga produkter utvecklade för män. Jag gillar särskilt denna produkt, men alla är kanonbra och förpackningarna är galet coola.

Fördelar

 • Full pott för design
 • Passar alla hudtyper (även den mest känsliga huden)

Nackdelar

 • Finns inte att köpa överallt

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals