Bästa nästrimmern 2024 – Avlägsna näshår skonsamt och effektivt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här artikeln ska du få lära dig mer om hur en näshårstrimmer fungerar. Problemet med överflödigt näshår brukar komma med åren och då är det väldigt praktiskt att ha en bra nästrimmer redo i skåpet. Idag finns dessa med varierande funktion och pris. De flesta är batteridrivna, men det finns också helt manuella modeller.

Flera av de stora elektronikvarumärkena har också näshårstrimmers i sortimentet. Vi redogör för dessa populära märken i den här köpguiden, men vi har också med några intressanta uppstickare, som inte så många har hört talas om.

Först ut är vår premiumvinnare Remington NE3870. I mellankategorin hittas BaByliss E650E, och den som söker en bra budgetprodukt kan med fördel kolla in Remington NE3150 Smart. En spännande specialare har vi också; Dovo Klipette heter den.

Premium: Remington NE3870

Premiumvinnaren Remington Näs- och Örontrimmer är den givna premiumvinnaren, trots att den har en liten nackdel; den låter en del. Dock är den mycket effektiv. Nästrimmern har två typer av rakhuvuden i ett munstycke. Det gör nästrimmern multifunktionell och den kan användas även till öron och exempelvis ögonbryn.

Fördelar

 • Hölje av nanosilver
 • Både vertikal och roterande funktion

Nackdelar

 • Ej laddningsbar
 • Låter högt

Mellan: BaByliss E650E

Här får du mycket för pengarna och trimmern har fått mängder av beröm av recensenter och användare. Trimmern är lätt att hålla i och lätt att använda för både näs- och öronhår. Trimmern är ovanligt tystgående, vilket naturligtvis är ett väldigt stort plus.

Fördelar

 • Tystgående
 • Bekväm

Nackdelar

 • Endast batteridriven

Budget: Remington NE3150 Smart

Remington Smart Näs- och Örontrimmer är ett mycket billigt alternativ till premiumvinnaren. Här har de skalat av de extra funktioner som finns i premiumvinnaren och erbjuder en enkel modell med endast vertikalskärning. Det gör den perfekt att trimma näshår med, men kan användas även till lika många andra saker, såsom polisonger och ögonbryn.

Fördelar

 • Vassa, effektiva blad
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Rätt högt ljud
 • Lätt att tappa

Special: Dovo Klipette

Dovo Klipette Mekanisk Näshårstrimmer är en väldigt exklusiv modell, som är perfekt för dig som vill ha något som inte är batteridrivet. Den är definitivt också något för dig som vill ha ett annorlunda designföremål i badrumsskåpet. Den här har i stort sett bara positiva recensioner på nätet och recensenterna är verkligen översvallande i sina omdömen.

Fördelar

 • Inga batterier behöver köpas
 • Bekväm
 • Exklusiv

Nackdelar

 • Tar några försök att lära sig
 • Rengöringsborste ingår ej

Köpguide

Bli av med överflödigt näshår på ett skonsamt sätt

Med åren ökar ofta mängden oönskat hår, bland annat i näsa och öron. Även polisonger och ögonbryn kan med tiden bli extra vildvuxna. I den här är köpguiden fokuserar vi på näshåret. Samtliga nästrimmers fungerar lika bra för öronhår. 

En gång världen användes det små saxar för att klippa bort näshår. Eller så användes en pincett för att rycka bort stråna. Den sistnämnda metoden gör som de flesta förstår, rätt så ont. Som tur är finns det idag praktiska små trimmers i olika varianter, som du kan använda dig av i stället. De kan vara elektriska eller manuella. 

När det gäller elektriska näshårstrimmers finns det huvudsakligen två stycken på marknaden. Vertikaltrimmern, samt en med roterande blad. I vertikaltrimmern finns det flera blad i olika storlekar, vilket gör att du kan trimma med mer precision. Vissa modeller har också olika rakhuvuden i samma produkt.

En näshårstrimmer kan också vara vattentålig. Det är praktiskt, eftersom du enkelt då kan rengöra den under vattenkranen. Du kan också använda nästrimmern i duschen om du vill. Att trimma näshår går i de allra flesta fall väldigt fort och vare sig det är en laddningsbar variant eller en med batterier, så brukar en nästrimmer klara flera timmars trimning.

Varför har vi näshår?

Våra näsborrar är kantade med väldigt små hårstrån. De håller oss friska genom att de skyddar oss från smuts och partiklar i luften. Näshåret fungerar alltså som ett slags filter. När vi blir äldre, märker vi att vårt näshår växer mer och det här gäller särskilt män. Håret i näsan kan bli både längre och grövre. 

Det här kan vara besvärande för många, inte minst eftersom håren verkligen kan börja hänga ut ur näsborrarna. Som tur är finns det många mycket prisvärda nästrimmers på marknaden.

Att trimma näshåren

Att trimma sina näshår är väldigt enkelt. Har du endast lite näshår som sticker ut, placera försiktigt nästrimmern vid näsborrens öppning och rotera rakhuvudet i små, cirklande rörelser. För den som har problem med riktigt grova strån som hänger ut, är det bäst att först klippa bort det värsta. 

Kom ihåg att aldrig trimma högt upp i näsan, eftersom du då kan klippa bort strån som behövs för att filtrera bort fukt och partiklar i luften. Ta endast bort de som hänger ut.


Våra favoriter

Här nedan redogör vi för våra favoriter i de fyra huvudkategorierna. På basen av efterforskning på nätet och läsning av många recensioner och artiklar om produkterna, har vi kunnat få fram vilka som är de mest populära hos konsumenterna.

Premium: Remington NE3870

Remington Näs- och Örontrimmer är en av de populäraste på marknaden. Modellen har dubbla rakhuvuden och kan således ändras mellan vertikaltrimmer och roterande blad. Roterande blad kan användas vid ansning av näsan och vertikaltrimmern kan användas till att finjustera polisonger och ögonbryn.

Det som är spännande med nästrimmern är att den har ett hölje av nanosilver, som motverkar uppkomsten av bakterier effektivt. Trimmaren är batteridriven och batterier medföljer i förpackningen.

Det av Remington utvecklade systemet Active BladeClean, motverkar att bladen fastnar och slutar fungera. Den har en dubbelsidig vertikaltrimmer med två trimmer-kammar, samt ett roterande trimmerhuvud. Batteridriven. 

Det är en stabil och hållbar konstruktion, som också har utbytbara huvuden. En nackdel vi kan peka på är att ljudvolymen är ganska hög om du jämför med de andra modellerna. Men nanosilvret och rakhuvudets funktion och kvalitet gör ändå att den här placerar sig på en premiumplats.

Specifikationer:

 • Både vertikal och roterande trimning
 • Batteridriven

Fördelar

 • Hölje av nanosilver
 • Både vertikal och roterande funktion

Nackdelar

 • Ej laddningsbar
 • Låter högt

Mellan: BaByliss E650E

Babyliss har tagit fram en trimmer för trimning av både näshår och öronhår. Nästrimmern har hög precision och gör inte ont att använda. Den har endast roterande blad och har inte någon multifunktion. Passar därför bäst att trimma just näsan och öronen med. 

Modellen är väldigt enkel och lättmanövrerad. Den är kompakt i formatet, skön att hålla i och dessutom enkel att göra ren. En imponerande sak är att Babyliss har gjort de roterande trimmerbladen otroligt skarpa och ergonomiskt utformade. Den framkallar inte någon smärta alls och absolut inget obehag överhuvudtaget när du använder den. 

Det känns definitivt inte som någon rakapparat och den har heller inga obehagliga vibrationer när du håller i den. En stor fördel är också att den är väldigt tystgående. Det det gör den väldigt behagligt att använda. Trimmern går med batterier och dessa ingår inte i köpet.

Specifikationer:

 • Roterande trimning
 • Batteridriven

Fördelar

 • Tystgående
 • Bekväm

Nackdelar

 • Endast batteridriven

Budget: Remington NE3150 Smart

Premiumvinnaren har också en systerprodukt i budgetklass. Den här modellen har endast ett klippsystem som är vertikalt och trimmern är batteridriven. Den har tekniskt avancerade stålblad och ett trimmerblad som är speciellt effektiv för näshår.

Tål vatten och kan tvättas under kranen, vilket är ett stort plus. Drivs med ett AA-batteri. Modellen har ett enkelt och slätt plasthölje, som gör den lätt att rengöra. Eftersom den inte är utrustad med något gummi på skaftet kan den halka ur handen, om du är oförsiktig. Precis som sin systertrimmer är den här något högljudd.

Specifikationer:

 • Batteridriven
 • Vertikaltrimmer

Fördelar

 • Vassa, effektiva blad
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Rätt högt ljud
 • Lätt att tappa

Special: Dovo Klipette

Tyska Dovo ha tagit fram en handdriven nästrimmer och den här är för dig som vill ha något riktigt exklusivt och lyxigt. Just av den anledningen placeras den här trimmern i specialkategorin. Dovo är ett företag som tillverkar rakdon och hygienartiklar för män. Deras profil är att skapa exklusiva produkter med hög kvalitet.

Det användarna vittnar om, är att de är förvånade att trimmern är så lätt att använda, samt dess exceptionella skärpa. Funktionen är enkel; du sticker in den i längs ytterkanten i näsborren, håller den med båda händerna och vrider skaftet fram och tillbaka. 

Det kan låta smärtsamt, men faktum är att det går att göra helt friktionsfritt och känns ingenting alls. Huvudet är ergonomiskt utformat och det är ingen risk att du skär dig. Som tillhör kan du köpa en liten rengöringsborste och ett läderetui att förvara den i.

Fördelar

 • Inga batterier behöver köpas
 • Bekväm
 • Exklusiv

Nackdelar

 • Tar några försök att lära sig
 • Rengöringsborste ingår ej

Våra utmanare

Förutom de intressanta och välgjorda favoriterna i våra huvudkategorier, finns det några produkter till på marknaden som definitivt kan vara intressant att titta närmare på. Särskilt om du inte hittar någon produkt här ovan som passar dig.

Philips Detaljtrimmer Touch-Up

Det här är en en så kallad hygientrimmer som har en multifunktion. Den tar bort oönskad hårväxt på flera ställen, däribland i näsan. Det som gör den här annorlunda mot de andra modellerna, är att den är väldigt lätt att ta med i väskan eller i necessären. 

Den har många positiva recensioner från användare. Batterierna köpes separat. En nackdel är att trimmerhuvudet måste bytas ut för att du ska kunna använda olika funktioner. Det finns alltså inte en allt-i-ett funktion.

Fördelar

 • Liten och nätt
 • Fungerar även för öron, polisonger och ögonbryn

Nackdelar

 • Har flera trimmerhuvuden med varsin funktion

BaByliss Diamond Precision Trim

Näshårstrimmern Diamond Precision Trim E110E från BaByliss är en avancerad trimmer som på ett skonsamt sätt avlägsnar näs- och öronhår, tack vare den speciella diamantformen på betthuvudet. Just formen bidrar till att smärtsamma ryck i näshåren undviks och du behöver heller inte oroa dig för att den ska skrapa den ömtåliga huden i näsborrarna. Designen är slagtålig och robust och med i köpet får du två tvättbara huvuden och två kamguider för ögonbrynen.

Fördelar

 • Med kamguider
 • Två huvuden

Nackdelar

 • Inget etui medföljer

Remington Öron-, Ögonbryn- och Nästrimmer

Här får du ett helt groomingkit inklusive näshårstrimmer från Remington! I setet ingår allt du behöver för att avlägsna och kontrollera näshår och annan oönskad ansiktsbehåring. Passar för kvinnor likväl som män. 

Allt förvaras dessutom i ett smidigt etui som gör att du alltid vet var du har dina grejer. Trimmern är perfekt att ta med på resan! Kan användas i duschen, eftersom den är vattentät.

Fördelar

 • Vattentät

Nackdelar

 • Finns bara i en färg

Panasonic Elektrisk Näs-, Öron- och Ansiktshårtrimmer för Män

Här har vi en extremt effektiv trimmer från Panasonic. Modellen är avsedd för män och passar att avlägsna grova hårstrån med. Nästrimmern har en extra lång batteritid och är därför perfekt som resetrimmer, men passar förstås lika bra att ha redo för användning hemma i badrumsskåpet. Kritiken den fått av vissa användare är att de upplever att trimmern blir ovass efter några månaders användning.

Fördelar

 • Enkel rengöring
 • Hygienisk

Nackdelar

 • Bladen blir snabbt ovassa

Ceramics Elektrisk Näshårstrimmer

Ceramics Elektrisk näshårstrimmer är något så ovanligt som en laddningsbar näshårstrimmer! Den går också utmärkt att använda för oönskat hår i öronen. Trimmern har ett utbytbart bladhuvud, vilket gör att du alltid kan ha riktigt vassa blad i din trimmer. 

Rakhuvudet är lätt att rengöra grundligt, eftersom det är avtagbart och helt vattentåligt. Efter uppladdning får du 30 minuters kontinuerlig drift, vilket är riktigt bra.

Fördelar

 • Laddningsbar
 • Utbytbara blad

Nackdelar

 • Svårläst manual

Liberex Trimmerklippare för Öron och Näsa

Liberex ansiktstrimmer är en tystgående modell som är extra lätt att använda tack vare en endaste knapp. Passar perfekt för den som ogillar teknik och vill ha något riktigt lättanvänt. Trimmern har en inbyggt LED-lampa som gör att det blir extra lätt att se vad du gör. 

Trimmern har ett vattentåligt huvud som kan sköljas av, dock är hela konstruktionen inte vattentät och kan inte användas i duschen.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Ej vattentät

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals