Bästa rakkrämen 2024 – Gör rakningen till en behaglig och lyxig process

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att odla skägg har nog aldrig varit så populärt som det är idag. Eller förlåt mig, det har nog aldrig varit så populärt att vårda sitt skägg som det är idag.

För skägg har vi ju faktiskt odlat sen flera århundraden tillbaka, så det där första påståendet kan jag nog inte riktigt lova att det är sant. Hur som helst, idag är det otroligt populärt med skäggvård.

Det märker man inte minst på hur marknaden för skäggvårdsprodukter bara växer och växer, och det kommer ständigt nya varianter som utvecklas åt höger och vänster. Det finns allt ifrån skäggschampo och skäggbalsam till skäggvax och skäggolja.

Och så har vi ju det där med rakningen; trimmers, saxar, rakknivar, borstar, kammar, you name it! Och juste, jag glömde nästan det viktigaste – rakkräm!

Rakkräm är en fantastisk produkt som underlättar rakningen och gör så att du kan komma väldigt nära inpå huden utan att skada dig. Vem vill inte ha det!?

Däremot kan det kännas lite rörigt och krångligt att ge sig in i och försöka hitta den perfekta rakkrämen, just för att det finns så otroligt mycket att hitta på marknaden idag.

Därför har jag satt ihop den ultimata köpguiden för de bästa rakkrämerna, där vi både testar, recenserar, och utser bäst-i-test.

Om du tar hjälp av vår köpguide kan vi nästan lova dig att sökandet och inköpet kommer gå lika smooth som rakhyveln gör på din hud när du sen använder rakkrämen, haha!

Om du redan har investerat i en rakkräm kan du fortfarande få nytta av denna artikel då vi besvarar frågor som varför man ska använda rakkräm, hur man gör, och hur man hittar rätt rakkräm för sin personliga skäggväxt.

Gällande våra bäst-i-test kommer vi utse det i tre kategorier; premium, mellan, och budget. Vi kom fram till att vår testvinnare i premiumkategorin är Truefitt & Hill Ultimate Comfort Shaving Cream, medan Taylor of Old Bond Street Shaving Cream vann i mellanklassen.

Som vinnare i budgetkategorin stämplar Proraso Shaving Cream in med starka fötter. Hade den kostat fyra gånger så mycket hade den absolut varit en kandidat för vinnare av premiumklassen, för så bra är den!

Premium: Truefitt & Hill Ultimate Comfort Shaving Cream

Här har du en rakkräm som gör vad som utlovas, och med denna blir rakningen en behaglig och komfortabel upplevelse. Extra plus för att den är oparfymerad och även passar de allra känsligaste. Vissa kan dock känna en svag doft av lavendel på grund av att den innehåller lavendeloljor.

Under rakning verkar den skyddande, vårdande, och återfuktande mot huden. De antiseptiska egenskaperna gör att man inte får några utslag trots att man har känslig eller irriterad hy, så tack för det!

Löddret är mjukt och krämigt, men det behövs nödvändigtvis ingen borste för att arbeta upp det. Dryg och smidig att ha med sig. Helt enkelt en skön rakkräm som vi gärna använder!


Mellan: Taylor of Old Bond Street Shaving Cream

Denna rakkräm är en variant på burk, men trots det kan den användas både med eller utan borste beroende på vad man föredrar. Vi gillar att den tydligt minskar friktionen mellan hyvel och hud, vilket också ger ett bra glid.

Den tränger lätt in i skägget och ger ett fylligt lödder som är lätt att bygga upp. Det behövs väldigt lite för hela skägget, det är alltid uppskattat! När du ska skölja bort den kan det krävas att du gnuggar lite extra för att få bort allt, men sen känns det mycket fräscht.

Du kan välja mellan många fräscha dofter, som kokos eller sandelträ. Vi upplevde dock att de var lite starka, men det är ju en smaksak. Är du extra känslig bör du nog välja något annat.


Budget: Proraso Shaving Cream

Vi är riktigt imponerade av den här rakkrämen från Proraso, och vi förstår varför den är så uppskattad. Förpackningen av plast är väldigt praktisk och tar inte onödig plats varken i väskan eller badrumshyllan. Och för att inte tala om att mängden produkt är väldigt generös, och billig i förhållande till annat!

Den känns sval och skön mot huden när man applicerar den, och den glider bra tack vare glycerinet. Innehållet är koncentrerat, krämigt, och fylligt. Denna med eukalyptusolja verkar stärkande och renande mot huden – fräscht! Doften är mild och uppfriskande.

Man behövde väldigt lite produkt för att den skulle löddra mycket, vilket gör den dryg. Funkar både med och utan borste, däremot märkte vi att det var lite lättare att bygga upp löddret med borste. Detta är en otroligt prisvärd och kvalitativ produkt!

Köpguide

Vad är rakkräm?

En rakkräm är precis vad det låter som – en kräm som används vid rakning. Det är den ultimata produkten för dig som vill få en så behaglig rakning som möjligt, och som en gåva på köpet så gör det också att rakningen känns lyxigare och mer professionell trots att du gör det själv hemma.

Rakkräm är till för att underlätta rakningen för att du ska kunna komma så nära inpå huden som möjligt. När du använder en rakkräm så kommer du få ett härligt lödder, skägget mjukas upp, och huden skyddas under hela rakningsprocessen – det låter väl härligt!?

Eftersom krämerna gör att du kan komma riktigt nära mot huden hjälper de dig att få det mesta av din rakning. Ni som ofta rakar er har väl någon gång upplevt att det är svårt att komma åt de kortaste stråna längst in utan att skära sig?

Med en bra rakkräm slipper du oroa dig för det, och du slipper även raka dig igen dagen efter. Beroende på vad du själv föredrar så finns de att köpa både på tub och på burk.

Rakkräm eller raktvål?

Det är inte ovanligt att man blandar ihop rakkräm med raktvål med tanke på att de är väldigt lika varandra, men faktum är att de inte är så identiska som man kan tro.

Det som skiljer de två åt, och det som gör att rakkrämen är lite smidigare än raktvålen, är att rakkrämen kan appliceras direkt på skägget utan att skummas upp innan.

Det innebär att du inte behöver köpa till en extra rakskål där skummet ska vispas, som man ofta behöver med raktvålar.

Varför ska man använda rakkräm?

Om ni inte tidigare testat rakkrämer, eller kanske inte ens visste att det fanns, så kan det kännas som en onödig produkt att lägga pengarna på. För det funkar väl lika bra att köpa det gamla vanliga, billiga raklöddret som finns i mataffären?

Så är det tyvärr inte, utan då är det mycket bättre att lägga till en extra slant för att få en så väldigt mycket bättre produkt, alltså en rakkräm.

Anledningarna till varför man ska använda en rakkräm är många, inte minst för att det känns lyxigt när man använder det. För att ni ska förstå vad jag menar så tänkte jag helt enkelt lista några av de främsta anledningarna till att man ska investera i en rakkräm.

Kvalité

Om du vill kunna göra en riktig kvalitetsrakning så krävs det att du använder dig av en rakkräm, och gärna en rakborste. En raktvål funkar också, men då blir det ett extra steg i att jobba upp ett bra skum.

Med kvalitetsrakning menar jag en rakning där man enkelt kommer åt ordentligt, där det inte gör ont och där man inte riskerar att skära sig trots att man är så nära huden.

Det tar lite mer tid och kostar ofta lite mer än om du köper ett färdigt raklödder eller rakskum, men det är så värt det! Och med en rakborste blir det superenkelt att få till ett bra skum.

Man kommer nära huden

För att rakningen ska bli bra krävs det som sagt att man kan glida nära inpå huden, för att verkligen kunna komma åt alla hårstrån. Och det är precis vad en rakkräm underlättar för!

Det är nämligen så att rakkräm ofta innehåller glycerin, vilket är ett mjukgörande ämne som också skyddar huden.

Man kan säga att glycerinet lägger sig som ett skyddande lager över huden, vilket gör att man så lätt kan glida med rakbladet nära inpå utan att fastna. Ett ökat skydd för ett bättre resultat, helt enkelt!

Mjukgörande och återfuktande

Glycerinet som ofta finns i rakkrämerna är också mjukgörande för både hud och skägg, och man tackar ju aldrig nej till lite extra återfuktning!? Rakskum och raklödder på burk innehåller ofta alkohol som gör raka motsatsen; torkar ut.

Sen går det ju snabbare att använda sådana eftersom de redan är ”färdigvispade”, men är det verkligen värt att torka ut både hud och skägg ytterligare bara för att spara 15 sekunder?

Behaglig upplevelse

Tack vare att rakkrämen innehåller glycerinet som verkar behagligt mjukgörande och återfuktande, kommer även rakningen bli till en väldigt behaglig upplevelse.

Det gör också att huden känns skön och mjuk efteråt, och så kan man få ett sånt där härligt lyster. Men som sagt, då krävs det att det görs på rätt sätt och med rätt produkter!

Fantastiskt lödder

Jag ska inte ljuga och säga att det är hur enkelt som helst att använda en rakkräm, det krävs nämligen lite övning för att man ska lära sig bygga upp det rätta skummet. Framförallt om man också ska använda en rakborste för första gången.

Dock kan jag nästan garantera att när du väl fått till tekniken så kommer du tycka att den lilla extra tiden du la på att lära dig var väl investerad tid.

Ju mer du övar på att få till det rätta skummet desto snabbare kommer det gå. Vips så är du en mästare och kan få till ett perfekt tjockt och krämigt skum på bara 15 sekunder!

Står du i valet och kvalet mellan raktvål och rakkräm så kan jag bara meddela dig om att raktvålen tar ytterligare lite längre tid att jobba upp, och det kan vara lite svårare att få till sådär bra som man vill ha det.

För rakkrämen behöver man heller ingen skål att blanda i, och vill man så klarar man sig fint även utan rakborsten, det är helt enkelt helt upp till dig!

Hur använder man rakkräm?

När du väl har investerat i en rakkräm är det bara att sätta igång med rakningen. Men, hur gör man då? Jo, det ska jag tala om för dig. Det tar ofta några gånger tills man får in den rätta tekniken, men när du väl lärt dig så är det inte svårare än att följa dessa steg:

1. Fukta rakborsten

Det här steget gäller såklart bara om du ska använda en rakborste tillsammans med rakkrämen. Då kan du börja med att lägga din rakborste i blöt i några sekunder för att värma upp den inför krämen, så att säga.

Smidigast är att du häller upp lite vatten i en skål, eller också kan du blöta direkt under kranen. Tänk på att vattnet ska vara precis lite varmare än ljummet. När borsten blivit blöt så kan du skaka ut lite vatten, det ska liksom inte rinna om borsten.

2. Dosera rätt mängd

Nu är det dags att använda rakkrämen! Det brukar vara lagom att ta ungefär en klick i storlek av en tumnagel, så prova att börja med det. Räcker det inte kan du ta på mer i efterhand, men man kommer en väldigt lång väg med en liten mängd.

När du tagit en lagom stor (läs liten) klick applicerar du den först på din rakborste, eller doppa direkt i burken om du vill. Har du en rakkräm på tub är det bara att du trycker ut en lagom klick direkt på borsten.

Om du istället använder dina fingrar så ska dessa var lite fuktade innan du tar upp rakkrämen, precis som med borsten!

3. Applicera och bygg upp lödder

Efter att du tagit lagom mängd av rakkrämen så har du två val; att applicera den direkt i ansiktet och jobba upp löddret ”på plats”, eller att använda en så kallad rakskål där du först arbetar upp löddret och sen applicerar i ansiktet.

När man använder en rakkräm så behövs egentligen inte den där rakskålen, men vissa föredrar att göra så ändå och tycker att det är lättare att bygga upp skummet där i. Men det är just det som är så smidigt med rakkräm, att det går minst lika bra utan skålen.

Tänk dock på att oavsett var du väljer att jobba upp löddret så är det viktigt att lägga tid på det - ju mer du bygger upp desto bättre kommer rakningen bli.

Ge inte upp bara för att det tar tid, för som sagt så krävs det en viss teknik för att det ska gå sådär snabbt som man kanske önskade. Vissa rakkrämer tar också längre tid än andra på att tjocka till sig, så ha tålamod!

Se också till att du masserar in det ordentligt över hela skägget, och ändå ner till huden. Du kan med fördel låta rakkrämen verka några minuter innan rakningen för att mjuka upp skäggstråna ordentligt.

4. Raka

Det här steget brukar vara mer personligt då de flesta har sina egna sätt som de föredrar att raka sig på. Det viktiga här är att rakkrämen har applicerats överallt där du tänkt raka, annars försvinner det glidsamma ”skyddet” och risken blir större att du skär dig.

Annars är det bara att använda verktyget som vanligt, om det är ett blad, en hyvel, eller en kniv. Om du känner att rakkrämen försvinner snabbare än skägget kan det antingen bero på att du blandat i för mycket vatten så att den ”smälter”, eller så vågar du helt enkelt inte gå tillräckligt nära.

Fortsätt inte raka utan krämen bara för att vara snål eller för att du inte orkar göra mer lödder, då försvinner hela syftet. Blanda istället en liten klick till och börja om.

5. Skölj av

När du känner dig nöjd med rakningen är det bara att du sköljer av området som har rakats. Skölj ordentligt så att du får bort alla rester och eventuella hårstrån som klibbats fast i huden. Glöm inte att skölja ur borsten och eventuellt rakskålen om du använt sådana verktyg.

Våra tips

Det första steget där vi tipsar om att blöta borsten är ett steg som många inte vet om, men det gör verkligen under! Rakkrämen är ju fuktig och krämig i sig, men med en touch av vatten blir den extra mjuk och fluffig, och faktiskt också lättare att jobba upp till ett lödder.

Vattnet gör också att krämen glider extra bra och behagligt mot huden! Men självklart går det också jättebra att använda krämen utan vatten, det är ju trots allt en färdig produkt redo att användas på ansiktet. Men det kan i alla fall vara värt att prova!

Våga prova borste

Sen skulle jag också vilja rekommendera er till att i alla fall testa använda en rakborste i kombination med rakkrämen, om ni inte redan har testat det vill säga.

Inte nog med att de är väldigt mjuka och sköna att använda på ansiktet, de hjälper även till med att lyfta skäggstråna så att man kommer åt ordentligt.

Det är även lättare att bygga upp ett lödder om man använder rakborste än om man använder fingrarna. Och något som man kanske inte tänker på är att borsten faktiskt också verkar lätt exfolierande på huden, vilket tar bort döda hudceller och gör din hy fräschare!

Är du nybörjare med både rakkräm och rakborste kan det vara lättast att använda fingrarna i början bara för att få en känsla för själva produkten.

Men efter några gånger kan du börja prova dig fram med borsten, övning ger verkligen färdighet! Har du bråttom eller ska iväg på morgonen går det snabbare att använda fingrarna, men lite variation skadar aldrig.

Lär dig löddra i rakskål

Om du tycker att det är svårt att i början få till ett bra lödder direkt på ansiktet kan du testa att använda en rakskål. Visst, det är ytterligare ett inköp och ytterligare ett utlägg, men vill du bli ett proffs så kan alla knep vara ett steg på vägen.

Det är faktiskt lite lättare att bygga upp ett lödder i rakskålen, då du kan vispa omkring ordentligt. Där kan du även lära dig mer om hur rakkrämen reagerar med vatten i och med att du kan dosera pö om pö, till skillnad från när allt vatten kommer direkt från borsten.

Kvalité före kvantitet

Hur kommer det sig att man ofta dras åt den lite billigare, lite större produkten, när det faktiskt är kvalitén som egentligen räknas? För att rakkrämen ska göra ett bra jobb så krävs det också att den är ordentlig och bra gjord.

Köp alltså inte en produkt bara för att den innehåller mer produkt till en billigare peng, för det vinner man sällan på i längden.

Eller ja, du vinner ju lite mer rakkräm, men hållbarheten och resultatet kommer du tappa på. Tänk alltid kvalité före kvantitet! Och kolla in våra bäst-i-test ovan om du behöver lite inspiration.

Hur vet jag vilken rakkräm jag ska köpa?

Som med allt annat så finns det vissa saker man ska tänka på innan man köper en produkt, och det gäller även med rakkräm.

För att du ska få det bästa möjliga resultatet tack vare rakkrämen så gäller det att den är anpassad för just dig och din typ av skägg.

Det kan vara svårt att hålla koll på att specifikationer som ska passa, så vi tänkte hjälpa dig genom att göra en lista på det. Detta bör du tänka på när du ska köpa rakkräm:

Mjukgörande

Det kanske verkar konstigt att vi tipsar om att leta efter en rakkräm som mjukgör, för det gör väl alla? Och ja, det stämmer. Men sen finns det vissa rakkrämer som är mer mjukgörande än andra, och det är dessa man vill satsa på.

Huvudorsaken till att man använder rakkräm är ju att den hjälper till att jämna ut och mjuka upp skägget, eller ja utöver att den ska skydda huden då. Så då vill man väl inte ha något annat än en mjukgörande produkt som verkligen hjälper?

Återfuktning

Precis som med ovanstående punkt så verkar somliga rakkrämer mer återfuktande än andra. Även detta är något som är bra att hålla utkik efter, framförallt om du har torr och känslig hy. Om krämen innehåller aloe vera, sheasmör, eller liknande så är det ett tecken på att den återfuktar lite extra.

Sen är det såklart inget måste att använda en rakkräm som ger extra fukt, utan man kan ju bara ta på lite fuktkräm efter rakningen. Men som sagt, har du känslig och torr hy är det ett litet tips.

Förpackning och applicering

Rakkrämer finns i två varianter; på tub och på burk. Somliga rakkrämer har en viss rekommendation för hur de appliceras bäst, alltså om det är bäst att använda borste eller om man lika gärna kan använda händerna.

Du bör alltså fundera på hur du själv föredrar att applicera produkten, med händer eller borste? Det ena är ofta lite bättre än det andra. Med det menar jag att om du föredrar att applicera med händerna så kan det vara enklare att använda en kräm på tub.

Föredrar att applicera med borste så kan det vara enklare att använda en kräm på burk för att kunna doppa borsten direkt i.

Men detta är en smaksak, det går såklart också att använda händer med burk och borste med tub. Om det finns en rekommendation för den specifika produkten så brukar det stå på.

Doft

Detta handlar bara om personliga preferenser, men ack så viktiga sådana! Hur produkten doftar kan ha en väldigt stor inverkan på om vi gillar den eller inte, och det gäller framförallt med saker vi ska använda i ansiktet och nära näsan.

Är du osäker på vilka dofter du gillar när det kommer till rakkräm så kan du gå till en barberare eller kosmetikabutik och be om att få dofta på några olika.

Är du osäker på vilka dofter du gillar när det kommer till rakkräm så kan du gå till en barberare eller kosmetikabutik och be om att få dofta på några olika.

Prova dig fram bland olika varianter, fruktiga, träiga, djupa, milda, starka, och så vidare. Då blir det lättare att veta vad du sen ska välja, framförallt om du beställer via nätet.

Dock är det inte säkert att de kan erbjuda doftprov på alla produkter som finns på nätet, och det är just därför det är så viktigt med doftbeskrivningar.

Men har du någon gång doftat på en viss typ, till exempel ”sandalwood” som ofta förekommer i skäggvärlden, så kan du i alla fall få en idé om hur den kommer dofta när du sen läser beskrivningen online.

Pris

När det kommer till frågan om vad en produkt ska kosta kan vi inte säga mer än att du är den som avgör nivån här.

Fundera på hur mycket du tycker det är värt att lägga på en produkt som denna. Det behöver inte alltid vara dyrt för att vara bra, men kom också ihåg att det billigaste sällan är det bästa.

Våra favoriter

Premium: Truefitt & Hill Ultimate Comfort Shaving Cream

Denna rakkräm från Truefitt & Hill gör faktiskt det den säger; den gör rakningen till en behaglig och komfortabel upplevelse. Det som gör att denna sticker ut lite mot de andra i testet är att den är oparfymerad, och luktar alltså väldigt svagt.

Dock kan du känna en svag doft av lavendel, vilket beror på att den innehåller essentiella lavendeloljor för att skydda och vårda din hud under rakningen. Den innehåller också glycerin som verkar återfuktande.

Tack vare lavendeloljorna har den antiseptiska egenskaper och ger inga utslag vid användning. Alltså passar den väldigt bra på känslig hy och om man lätt blir irriterad, och den kändes väldigt skön på precis som utlovat.

Löddret är mycket med en mjuk och krämig formula! För bästa resultat arbetas den upp med hjälp av varmt vatten, men det krävs ingen borste.

Vi gillar att man både kan köpa denna på tub och på burk, beroende på vad man föredrar. Tuben räcker länge och är smidig att ha med i väskan!


Mellan: Taylor of Old Bond Street Shaving Cream

Denna variant skiljer sig lite från de andra vi valt då den kommer i burk. Gällande hur den känns när den väl är på så tycker vi att den minskar friktionen mellan hyvel och hud, så att rakningen känns mer smooth och behaglig. Den tränger lätt in i skägget utan onödig ansträngning.

Löddrar bra gör den också, för oj så fylligt det kändes. Det är lätt att bygga upp till rätt konsistens och det behövs väldigt lite för att det ska täcka hela skägget. Den kan användas både med och utan borste, det är upp till dig själv!

Vi vill ge ett extra plus till Taylor of Old Bond Street då de har gjort denna rakkräm i många fräscha dofter, bland annat grapefrukt, kokos, och sandelträ. Dock kan dofterna kännas lite starka, men de är absolut uppfräschande.

Något vi märkte när vi skulle skölja av rakkrämen är att det krävs lite extra tid för att allt ska försvinna, så det kan vara bra att veta om. Annars är vi mycket nöjda!


Budget: Proraso Shaving Cream

Proraso är väldigt populärt, inte främst bland italienarna! Och efter att vi hade testat deras rakkräm blev de även populära bland oss! Denna rakkräm på tub kommer i en mycket praktiskt förpackning i plast som gör förvaringen smidig.

Den tar inte heller onödig plats om du är på resande fot. Vid applicering tyckte vi att den kändes sval och skön mot huden. Tack vare glycerinet glider den på bra och du riskerar inte att hyveln hakar upp sig.

Den innehåller även vegetabiliskt stearin och naturliga ingredienser för att den ska bli extra koncentrerad, vilket ger en väldigt fyllig och krämig konsistens.

Just denna variant med eukalyptus innehåller eukalyptusolja som stärker, renar, och fräschar upp. Den är även fri från parabener, mineraloljor, silikoner, och artificiella färgämnen – tummen upp för det!

Doften är fräsch och uppfriskande utan att vara för mycket. Det finns även i dofter av grönt te, sandelträ, och aloe vera. Vi uppskattar verkligen att den löddrar mycket trots att man använder väldigt lite, vilket också gör den dryg.

Du kan också själv välja om du vill använda den med eller utan borste, båda går lika bra. Däremot kan det vara snäppet lättare att få till löddret om man använder borste, bara så ni vet om det!

Oavsett vilken typ av skägg du har kan du använda denna rakkräm, men gällande hudtyp passar den bäst på normal hy. Mängden är väldigt generös, och med tanke på vilken kvalité du får för en för marknaden låg peng tycker vi att denna är otroligt prisvärd!

Våra utmanare

Baxter of California Super Close Shave

Med innehåll av tea-treeolja och lugnande pepparmint är denna rakkräm från Baxter of California riktigt skön! Formulan skulle kunna liknas vid tjock grädde, om ni förstår hur vi tänker då!? Alltså fluffig, krämig, och bra, helt enkelt.

På grund av dess konsistens krävs det heller inte att man jobbar upp ett lödder, utan den kan användas direkt - snabbt och smidigt! Läser man inte på förpackningen kan man lätt missta det för att det är fel på produkten, men det är precis så det ska vara.

Tänk dock på att inte använda för mycket då den är väldigt fet, och med för mycket kan det helt enkelt bli lite för tjockt och tungt. Vi tyckte att den kändes återfuktande och skyddande mot huden, vilket vi uppskattar.


Edwin Jagger Premium Shaving Cream

Vi är inte förvånade över att Edwin Jaggers produkter är populära inom skäggvärlden! Framförallt inte eftersom de består av naturliga ingredienser till 99%, och är fria från paraffin och parabener. Just denna är formulerad med Aloe Vera för att lugna irriterad hud och för att återfukta lite extra.

Tack vare de fuktgivande ingredienserna torkar den inte ut så snabbt på huden, vilket betyder att man kan jobba med den väldigt länge utan att stressa. Rakhyveln får också ett bra glid och man kan komma åt nära inpå.

Är du van vid att jobba upp ett lödder så är det inte ett problem för dig med denna, men är man nybörjare kan det vara lite svårare än med andra.

Vi gillar att man kan välja mellan några olika dofter; sandelträ, lime och granatäpple, eller mentol. Samtliga är friska och fräscha, där denna med Aloe Vera inte dofter så mycket, vilket kan vara passande för känsliga användare.

Vi kan tycka att den är lite pricey då man får rätt lite produkt för pengarna. Och tyvärr är det inte en banbrytande produkt med egenskaper som inte finns hos andra.


Percy Nobleman Shaving Cream

Här har vi en rakkräm på burk, från märket Percy Nobleman. Denna kan användas antingen med eller utan borste beroende på vad du själv föredrar. Vi gillade att konsistensen kändes väldigt mjuk, vilket också gjorde att den var väldigt lätt att fördela jämnt.

Den innehåller glycerin för att skydda huden mot de vassa kanterna som dras på. Löddret är otroligt lätt att vispa upp både direkt i ansiktet eller i skål!

När löddret blivit sådär härligt fylligt så glider det vassa verktyget väldigt enkelt. Efteråt känns huden mjuk utan någon torrhet.

Doften känns lite mystisk och komplex med blandade toner av vanilj, tobak, och fräscha frukter. Med andra ord väldigt fräsch och mild, men ändå söt och djup. En väldigt bra produkt som verkligen underlättar rakningen!


Molton Brown American Barley Skin-Calm Shaving Cream

Denna rakkräm ska du prova om du har känslig hud och inte har hittat rätt rakkräm för dig än. Den har framställts av sädesextrakt som är till för att lugna huden samtidigt som rakningen håller hög kvalité och bekvämlighet.

Det vi tyckte om med denna kräm är att den verkligen lugnar irriterad hy och känns kall och skön mot huden när den är i användning och den vårdar också huden under skägget.

Det är kanske inte den billigaste krämen på marknaden, men man får också väldigt mycket produkt i tuben, så det är definitivt värt det.

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals