Bästa skäggtrimmern 2024 – Snyggt tredagarsstubb på nolltid

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Kort skägg eller skäggstubb kräver noggrant underhåll för att vara snyggt och se vårat ut och då är det en skäggtrimmer man ska använda för att uppnå det bästa resultatet. Ett bra skäggvax i kombination med det är effektivt även det.

Skägget ska trimmas regelbundet för att bibehålla en jämn och fin form i hela ansiktet. En bra skäggtrimmer kan man också använda till huvudet om man vill. En del använder också skäggtrimmern till annat, såsom att trimma brösthåret med, till exempel.

För den som har väldigt mycket hår på bröst och exempelvis underarmar och ben, men absolut inte vill raka bort det helt av olika anledningar, så är faktiskt en skäggtrimmer perfekt. Brösthåret blir lagom långt att hantera och blir inte trassligt och ohygieniskt.

Vinnaren idag blev Wella Professional Contura HS 61 Trimmer. Mellanklassens vinnare blev Philips OneBlade Pro.

I budgetkategorin vann Remington Beard Trimmer MB320 och vår specialare den här gången blev Panasonic Trimmer Pro ER-SB40.

Premium: Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Wella Professional Contura är en trimmer som är mycket professionell och som används av frisörer likväl som privatpersoner. En person som har mycket kroppsbehåring kan dessutom använda den på hela kroppen.

Många med väldigt mycket hår på bröstet, underarmarna, och på benen lider av det, men vill inte heller raka sig släta. Då är det här ett perfekt alternativ!

Det är dessutom mer hygieniskt och fräschare att ha lite mindre kroppsbehåring, exempelvis på sommaren när det är varmt ute.

Fördelar

 • Tyst
 • Ergonomisk

Nackdelar

 • Ingen förvaringspåse medföljer

Mellan: Philips OneBlade Pro

Här har vi en riktigt vass och välpresterande skäggtrimmer. Philips OneBlade får inte bara höga betyg av oss, utan även av tusentals andra användare där ute. 

Skäggtrimmern kan användas till allt från rakning och trimning till styling och precision. Det krävs inget rakskum då den går nära huden utan att irritera. Lång användningstid, tydlig display och snygg design – allt till ett rimligt pris!

Fördelar

 • Mångsidig trimmer
 • Lång batteritid
 • Kan användas i vatten

Nackdelar

 • Blad och trimmer är av varierande kvalité

Budget: Remington Beard Trimmer MB320

Budgettrimmern från Remington är en mycket prisvärd produkt som dessutom går att precisionsklippa med. Utöver det har den inga extra finesser förutom att den är av väldigt hög kvalitet, vilket är en sak som gäller alla skäggtrimmers från Remington.

Med självslipande knivar kräver den minimalt med underhåll, det enda du behöver göra är att rengöra den noga efter varje användning.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Ergonomisk
 • Bra prestanda

Nackdelar

 • Tar längre tid att rengöra

Special: Panasonic Trimmer Pro ER-SB40

Specialaren är en mycket exklusiv trimmer och den har otroligt många nöjda användare världen över och det är bara att gå ut på nätet, så kan man läsa om alla dessa recensioner.

Förutom den vanliga trimningen kan den också precisionsraka polisonger och mustasch. Den är relativt dyr, men har tusentals användare världen över, som inte använder någon annan trimmer än den här.

Fördelar

 • Stor bredd i användning
 • Lång trimtid
 • Vass

Nackdelar

 • Dyr

Köpguide

En bra skäggtrimmer skall vara bekväm att hålla i handen. Den ska varken vara för lätt eller för tung och gå att stänga av och sätta på med ett tumgrepp.

En trimning brukar ta ca 10 minuter och är den för obekväm att hålla, så är man tvungen att pausa. En bra skäggtrimmer ska också vara lätt att rengöra och för det medföljer rengöringsverktyg.

Om det såklart inte är så att skäggtrimmern är helt vattentät och kan tvättas under kranen. Vissa skäggtrimmers har olika finesser förutom själva trimningen och det påverkar prisbilden.

Man kan säga att när det gäller skäggtrimmers så får man vad man betalar för. Men det ska ändå vara en riktlinje att rätta sig efter helt och hållet. För det finns absolut trimmers i medelprisklass som är lika bra som dyra varianter.

Batteriladdning

Hur länge du kan använda batteriet spelar naturligtvis roll och ju längre batteriet håller på en laddning, ju längre trimtid har den. Kom ihåg att batteriet även drar ut ström om den inte är i användning på länge.

Så har den legat exempelvis en månad så kan man behöva ladda upp den på nytt. Många skäggtrimmers har medföljande laddningsstationer, alternativt en sladd som man pluggar i direkt i trimmern.

Spannet på laddningstid och hur lång tid en skäggtrimmer kan köras varierar ganska mycket från märke till märke.

Prestanda

Att en skäggtrimmer fungerar bra och klipper jämnt och snyggt har minst lika stor betydelse, om inte större, för en trimmer än för en rakapparat.

En rakapparat kan man alltid dra över två gånger på samma område med, men en skäggtrimmer måste kunna jobba rätt med en gång, annars ser det väldigt fullt och ovårdat ut.

Skäggtrimmer med sladd

Om det är en skäggtrimmer som måste ha ett elnät för att kunna fungera är det bra om sladden är så lång som möjligt för att ge tillräckligt med rörelseutrymme.

Det är ganska svårt att koppla till en skarvsladd till en trimmer utan att det blir klumpigt och obekvämt.

Skäggtrimmers blad

Vissa skäggtrimmers har en självslipande funktion som hjälper till att hålla bladen vassa. Men även den här funktionen behöver även den skötas om och den avtar också med tiden. Men det är därför viktigt att man oljar in bladen regelbundet och alltid håller dem riktigt rena.

Manuella skäggtrimmers

Det elektriska skäggtrimmern har helt tagit över marknaden. Förr i tiden använde man faktiskt manuella skäggtrimmers som kan beskrivas som en tingest med två handtag med skarpa kanter där håret klipps av strax ovanför huden.

Det här kräver stor precision och skicklighet. Vissa barberare håller faktiskt den här traditionen vid liv och kan erbjuda en trimning med en manuell skäggtrimmer.

Den elektriska skäggtrimmern

På 1900-talet så kom alltså skäggtrimmern och ersatte i stort sett de manuella modellerna. Idag finns det en massa olika varianter och val man kan göra med allt från design till motorstyrka och klippteknik.

Trimmerhuvuden i en skäggtrimmer

Olika huvuden är designade för olika typer av skäggtrimning. För den som föredrar en slät klippning ställer man in trimhuvudet på lagom längd eller sätter på det anpassade trimhuvudet.

Vårda skägget alla dagar så ger trimningen bättre resultat

Vill man lyckas med sin skäggtrimning ska man tänka på två saker. För det första ska man göra ett val av trimmer som passar er och era behov riktigt bra, och sedan varje dag vårda skägget omsorgsfullt, så att det är snyggt och prydligt.

Inte bara av estetiska skäl, utan för ett rent och välvårdat stubb är lättare att trimma än ett vårdat, smutsigt, och ojämnt skägg.

Tänk på att tvätta skägget varje gång ni tvättar håret och skölja av det varje dag, så att det är fritt från bakterier och matrester och inte blir fett.

Vårda skägget med en skäggolja eller en kräm och använd ett skäggvax om det finns envisa hårstrån som vill växa åt ett särskilt håll.

Det går att styra om hårväxt om man är konsekvent, genom borstning och vaxning, och det gäller även mustascher. Har man till exempel hårstrån i en mustasch som tenderar att växa in i munnen, så kan man styra om den med att kamma och vaxa.

Skäggtrimmern kommer i kontakt med både hud och hårbotten där det finns många bakterier. Det är otroligt viktigt att sköta om skäggtrimmern, så att den inte ska orsaka infektioner när man använder den.

Rengör den väldigt noggrant efter varje användning och kom ihåg att sköta om bladen så att de hålls vassa. Om man inte har en helt vattentät skäggtrimmer får man rengöra den på vanligt sätt.

Man tar först ut håret genom att försiktigt knacka den mot en bänk eller en sophink. Med den medföljande borsten så putsar man trimmerhuvudet på alla ytor.

Därefter steriliserar man delarna genom att smörja in med desinfektionsmedel efteråt. Rakbladen tar inte skada av det.

Regelbunden trimning

För att skäggstubben ska se bra ut och ansiktsformen inte bli oregelbunden är det viktigt att man trimmar med jämna mellanrum. Det är en stor del fördel att kombinera skäggtrimning med att raka halsen. Det ger ett snyggare och mer välvårdat intryck.

Var noga med att följa hakan och hålla trimmern så jämnt som möjligt så att resultatet blir jämnt och fint. Använd också trimmern i fler riktningar; det är ett annat sätt att få en jämn klippning.

Mustaschen måste givetvis också trimmas. Det är inte komplicerat, utan den ska helt enkelt vara av samma längd som skäggstubben. Har ni skäggstrån som växer ner över munnen, så trimmar ni helt enkelt den med en sax först.

Våra favoriter

Premium: Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Contura är en praktisk allround-trimmer som man också kan ha till att trimma brösthår och benhår med om det skulle behövas. Avståndskammen som man placerar på trimmern kan justeras mellan 1-5 mm.

Skärhuvudet är tillverkat av rostfritt stål. Apparaten uppskattade vi för att den är väldigt tyst att jobba med, samtidigt som den klipper nära med sina 0.1 mm utan avståndskammar.

Trimbredden är 2.5 mm. Det innebär att den är perfekt att trimma och finjustera detaljer med. Den går att trimma skägg, nackhår, polisonger, och små detaljer i frisyren med.

Köpet inkluderar en laddningsstation och på trimmern finns en LED-lampa, så att man kan se hur mycket batteri som finns kvar. Med i köpet få man också en rengöringsborste, en oljeflaska, och bruksanvisning.

Specifikationer i urval:

 • Skärhuvud i rostfritt stål
 • Skärbredd: 2.5 cm
 • Kortaste klipp 0.1 mm

Fördelar

 • Tyst
 • Ergonomisk

Nackdelar

 • Ingen förvaringspåse medföljer

Mellan: Philips OneBlade Pro

Letar ni efter en riktigt prisvärd och användarvänlig skäggtrimmer kan vi verkligen rekommendera Philips OneBlade. Så fort vi såg den insåg vi att den skulle göra sig perfekt som mellanvinnare i vårt test, och det av flera anledningar. 

Till att börja med så är det en elektrisk skäggtrimmer som är utformad med en stor och tydlig display. Skäggtrimmern tar 1 timme för att bli fulladdad, och för det får du ca 90 minuters användning. Det är bra! 

Sen är även skäggtrimmern designad för att kunna användas vid flera tillfällen i och med de olika längdinställningarna. Du kan båda raka, trimma och styla ditt skägg med denna. Trimmern glider enkelt och bekvämt nära inpå huden och tar bort även de kortaste av strån. Kanterna blir vassa och linjerna raka. 

Det bästa är att du inte heller behöver använda rakskum – den irriterar aldrig! Vid behov kan den även användas i duschen då den är vattentålig. Allt detta får du till ett toppenpris. Vi är verkligen nöjda. 

Fördelar

 • Mångsidig trimmer
 • Lång batteritid
 • Kan användas i vatten

Nackdelar

 • Blad och trimmer är av varierande kvalité

Budget: Remington Beard Trimmer MB320

Remington har tagit fram sin sladdlösa skäggtrimmer med utgångspunkt att man ska kunna få en trimmer att trimma hela skägget med och sedan dessutom kunna precisionsklippa polisonger och skägg med hjälp av pop up-trimmern avsedd för ändamålet.

När den laddats upp kan den användas i 40 minuter. Den är prisvärd och väldigt omtyckt av många, inklusive juryn. Knivarna är självslipande och håller väldigt länge, bara man sköter om trimmern och rengör den ordentligt efter varje användning.

Den har en steglös justering på 1.5-18 mm. Den är lätt att justera under arbetsgången med hjälp av ett så kallat zoom-hjul. Med i köpet får man en praktisk förvaringsväska.

Specifikationer i urval:

 • Steglös justering av trimlängd
 • Pop up-trimmer
 • Självslipande knivar

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Ergonomisk
 • Bra prestanda

Nackdelar

 • Tar längre tid att rengöra

Special: Panasonic Trimmer Pro ER-SB40

Trimmern från Panasonic är en verklig exklusiv trimmer som också används av många professionella barberare och frisörer.

Japanska knivblad i kombination med en mycket snabb motor ger apparaten extremt stor precision och gör det enkelt att även få skarpa konturer och klippa snygga polisonger.

Den är effektiv på att lyfta stråna, även av den grövre sorten och därför blir klippningen jämn och fin. Japansk knivbladsteknik av senaste snitt tillsammans med en ultrasnabb linjärmotor ger oslagbart skön rakning.

Det resulterar i en mycket snabb och mjuk klippande trimmer som klipper från 1-10 mm. Du ställer in längden med kamintillbehör i önskad längd.

De japanska knivbladen med den exceptionella skärpan är patenterad av Panasonic och ger en mycket effektiv och mjuk klippning.

Specifikationer i urval:

 • Patenterade knivblad
 • Klippning mellan 1-10 mm
 • 19 klipplägen

Fördelar

 • Stor bredd i användning
 • Lång trimtid
 • Vass

Nackdelar

 • Dyr

Våra utmanare

Babyliss Digital Control

Babyliss Digital Control är även det en mycket prisvärd skäggtrimmer av hög kvalité. Precis som med Philips OneBlade kan du välja mellan ett flertal längdinställningar för att variera din användning. Oavsett om du vill raka, trimma, styla eller forma funkar den riktigt bra. 

Vi gillar också att trimmern arbetar effektivt men med precision för att lämna så snygga resultat som möjligt. Tack vare det rörliga trimmerhuvudet följer den enkelt ditt ansiktes konturer för att minska risken för skador och ojämna resultat. Detta gör att trimningen blir mer behaglig, samt mer mer nära och exakt. 

Som om det inte vore nog är skäggtrimmern även utformad med en tydlig LED-display där du kan se dina inställningar. Får vi lägga några invändningar så skulle vi önska att användningstiden på 40 minuter var lite längre. Vi skulle också önska att den tålde vatten.

Fördelar

 • Rörligt trimmerhuvud med flera längdinställningar
 • Jobbar effektiv men med nära precision
 • Hög kvalité till bra pris

Nackdelar

 • Tål inte användning i vatten
 • Kort användningstid

Wahl Stainless Steel Lithium Ion+ Advanced

För dig som vill investera i en riktigt lyxig och elegant skäggtrimmer kan Wahl Stainless Steel Skäggtrimmer vara ett passande alternativ. Här får du dock också betala en rätt saftig peng för att få ta del av dess funktioner och behagliga användning. 

Däremot gör sig skäggtrimmern riktigt bra för de flesta behov och användningsområden. Den är utformad för att vara mångsidig och kan användas för såväl skägg och ansiktshår som hår på huvudet och övriga delar på kroppen. Dessutom är den tillräckligt precis för att använda i öron och näsa.

Det som däremot gör att den här sticker ut lite extra är dess otroligt generösa användningstid. Den här laddas endast på en timme, och på det håller den i hela 240 minuter! 

Vill du kan du också snabbladda den i 1 minut för användning i 3 minuter – perfekt för finputs och små detaljer. Utan att överdriva är de har en av de bästa skäggtrimmers vi har sett på marknaden. 

Dess dyra pris är enligt oss helt värt det! Du får också med flera olika kammar, trimmerblad, precisionstrimmer, förvaringsväska, laddare och ställ, skäggkam, rengöringsborste och en olja. Och så har den en riktigt snygg design.

Fördelar

 • Drifttid på 240 minuter
 • Kan användas för hår på hela kroppen
 • Alla tillbehör medföljer, även olja, kam och väska

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Något stor

Remington Sensitive Shaver

Här har vi en lite billigare skäggtrimmer från Remington. Precis som namnet utlovar så är den här trimmern specifikt utformad för de som har känsligare hy. Med denna skäggtrimmer kommer rakningen både bli mer trivsam och inte efterlämna spår av irritation i huden. 

Skäggtrimmern jobbar precis ovanför hudytan för att inte komma åt huden eller störa hårväxten. När den rakar eller trimmar skägget ser den också till att räta ut stråna för att minska risken för inåtväxta strån, finnar och irriationsprickar. 

Den verkar alltså mycket skonsamt! Efter användning lindrar den huden och lämnar en mjuk känsla tack vare dess impregnering med Aloe Vera. Dessutom är skäggtrimmer vattentät och har kort laddningstid. Den är även lätt att rengöra. Något kort användningstid på 45 minuter, men annars mycket smidig!  

Fördelar

 • Vattentät
 • Specifikt utformad för känslig hy
 • Jobbar ovanför hudytan

Nackdelar

 • Kort drifttid på 45 minuter

Efalock NXT Professional Trimmer

Efalock NXT professional Trimmer kan göra sig riktigt bra för dig som vill jobba effektivt och smidigt. Utöver att den här är trådlös och utformad med en stark motor så har den även en väldigt lång batteritid på 3 timmar. 

Så länge den är laddad håller den samma jämna tempo för att ge ett jämnt resultat. Tack vare de greppvänliga sidorna på handtaget får du också en trivsam användning i alla lägen. Dock tar det 90 minuter för trimmern att ladda helt fullt – något lång tid om du frågar oss!

En fördel är att du på den tydliga LED- displayen kan se dina inställningar samt kvarstående batteritid. Vi uppskattar att man vid köp får med allt du kan tänkas behöva; kammar i olika längd, rengöringsborste, olja, laddsladd och ställ för laddning. Något dyr, men väldigt bra.

Fördelar

 • Jobbar mycket effektivt och jämnt
 • Lång drifttid på 3 timmar
 • Greppvänliga sidor för bekväm användning

Nackdelar

 • Något dyr
 • Lång laddningstid

Remington Stubble Kit

Är du den personen som alltid vill ha lite stubb, inte helt renrakat och inte ett fullt skägg, utan ett snyggt, lagom långt stubb ska du kolla in denna effektiva trimmer. Den är utrustad med titamiumskärblad av hög kvalité.

De kan användas i 40 minuter när den har blivit fullt laddad. Det finns två stycken huvuden, 0.4-5.5 mm, som kan bytas ut för individuell styling.

Fördelar

 • Sladdlös
 • Huvuden som kan tvättas
 • Självslipande blad

Nackdelar

 • Har inte så lång användningstid

Remington Vacuum Beard & Stubble Trimmer

En riktigt innovativ skäggtrimmer från Remington som inte bara trimmar effektiv, den suger också upp håret medan du trimmar! Som tillbehör har den två skärhuvuden, båda med dammsugsteknik.

Med detaljtrimmern formar man och finslipar bockskägg, mustasch, polisonger, och så vidare. Batteriet har upp till 60 minuters användning.

Kammaren som tar upp hårstrån är mycket lätt att rengöra. Det här är helt enkelt en utmärkt skäggtrimmer för den som har höga krav.

Fördelar

 • Indikatorlampa för batteri
 • Förvaringsväska
 • Tvättbara huvuden

Nackdelar

 • Många delar
 • Måste rengöras väldigt noggrant

Andis Slimline Pro T-Blade Trimmer

Den här skäggtrimmern från den sedan tidigare bekanta märket Andis har hela två timmars användning och har ett justerbart skär som ger en mycket effektiv samt jämn trimning.

Den har en stor bredd på klipplängderna med flera avståndskammar. Den har ett praktiskt laddningsställ och laddar fullt på bara 2,5 timmar. Med i köpet får man en flaska olja och en borste för enkel rengöring.

Fördelar

 • Många klipplängder
 • Kraftfull

Nackdelar

 • Många delar att hålla reda på

Produkter som utgått

Moser Classic A Titanium Skäggtrimmer

Moser är ett klassiskt märke för rakdon som står för hög kvalitet. Det tyska varumärket har tagit fram kvalitetsprodukter i kategorin basutrustning i decennier.

Allt produceras i Schweiz för att företaget vill kunna garantera en mycket hög standard och precision i rakverktygen. Trimmern är i titanium och kan tack vare styrkan och skärpan användas på alla typer av skägg, även de grövsta stråna.

Trimmern är till formen långsmal och enkel att manövrera med. Det speciella med skäggtrimmern från Moser är att den inte har avståndskammar separat, utan de finns att justera direkt på skärhuvudet.

Du behöver med andra ord inte hålla på med en massa olika delar. Noteras bör att det dock tar längre tid att rengöra trimmern eftersom det inte finns löstagbara delar.

Den har en lång laddningstid på 12 timmar, men det kan man lösa genom att låta den ladda över natten. Eftersom den å andra sidan har väldigt lång batteritid på hela 80 minuter slipper man ladda den särskilt ofta.

Specifikationer i urval:

 • Vikt: 150 g
 • Tillverkad av titanium

Fördelar

 • 80 min trimtid
 • Inbyggt avståndslarm

Nackdelar

 • Lång laddningstid
 • Tar längre tid att rengöra

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals