Bästa skäggoljan 2024 – Det smidigaste verktyget till ett välvårdat skägg

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att män idag bryr sig mycket om att ha ett snyggt skägg känns ju som en bra trend, inte sant?! Så vad kan då passa bättre än att lära sig lite mer om hur man kan ta hand om sitt skägg?

Ett riktigt bra verktyg för att få ett välmående skägg, och som också är busenkelt att använda, är den underskattade skäggoljan (men efter detta test kommer ni inte underskatta den längre).

Nu kanske några av er ställer sig frågan om vad tusan skäggolja är för något? Jo, det ska ni få veta mer om idag. I denna artikel kommer vi bland annat att ta upp vad skäggolja är, hur man använder det, och varför det är bra att använda.

För att ni skäggfantaster där ute ska få extra nytta av denna artikel har vi satt ihop en köpguide åt er, där vi recenserar de bästa skäggoljorna som finns på marknaden just nu.

För det kanske är så att man är intresserad av att ta hand om sitt skägg och att man tycker att det här med skäggolja verkar intressant, men att man inte riktigt vet hur man ska göra eller vilken produkt man ska köpa.

Då finns vi här för er! Vi kommer att lista våra favoriter i tre olika klasser; premium, mellan, och budget. Övriga kandidater i köpguiden kommer självklart också att recenseras, men då under rubriken ”utmanare”.

Efter att ha testat samtliga produkter kom vi fram till att Captain Fawcett’s Beard Oil Private Stock är en värdig vinnare i premiumklassen.

Som mellanklassfavorit tog Benjamin Barber Beard Oil hem vinsten, medan Sailor’s Beard Oil kapade platsen i budgetkategorin. Missa inte dom och alla utmanare för att hitta skäggoljan för just dig!

Premium: Captain Fawcett’s Beard Oil Private Stock

Detta är en storfavorit hos många, och det blev vi inte alls förvånade över efter att ha testat den! Återfuktande och mjukgörande för både skägg och hud, samtidigt som den piggar och känns fräsch. Skägget lämnas med ett fint lyster.

Doften ”private stock” har en behaglig ton av åldrad ek och cederträ och känns distinkt på ett bra sätt. Man kan kalla denna skäggolja för ”manlighet i en flaska”, så kanske ni förstår vad vi menar.

Den är lätt att arbeta med, den kladdar inte, och den räcker länge. Flaskans design är klassisk och stilren, och vi kan redan nu säga att denna kommer se snygg ut i ditt badrumsskåp!


Mellan: Benjamin Barber Beard Oil

Här har vi ännu en hit, men denna gång från märket Benjamin Barber och deras skäggolja i doften ”black oak”. Denna skäggolja innehåller bland annat arganolja som verkar extra vårdande och ger även oljan en fastare konsistens. Den passar därför bäst för dig med ett kraftigare skägg.

Flaskan har en pump, som gör att man lätt kan få ut den rätta mängden utan att kladda. Skäggoljan är dryg och kommer räcka extra länge med sina generösa 50 ml. Om du använder denna ”black oak” kommer du dofta ungefär som en mysig brasa, fast med en hint av läder.

Vi ger ett stort plus för att den är tillverkad i Sverige och att den är 100% ekologisk och parabenfri. Bra kvalité till ett bra pris, helt enkelt!


Budget: Sailor’s Beard Oil

Detta är en stark vinnare av budgetklassen, men den har inte långt att klättra för att komma till de andra nivåerna. Tack vare det snälla priset kan det vara ett bra tips att prova denna som din ”första skäggolja”, för att känna på produkten och få ett hum om vad det är.

Även denna är gjord av 100% ekologiska och parabenfria ingredienser och är tillverkad i Sverige. Enligt deras egna reklam är den så ren att den går att äta om man så måste, så var inte rädd för att prova, haha!

Dofterna är rätt svaga och diskreta, så föredrar du mer drag är detta troligtvis inte något för dig. Doftbeskrivningarna kan också vara lite missvisande då många upplever att de inte doftar som de sägs. Annars är den bra och mjukgörande mot skägget och är lätt att använda med en pipett.

Köpguide

Vad är skäggolja?

Skägg, skägg, skägg. Ibland känns det som att det enda man pratar om är sitt skägg, hur man ska vårda det, och hur man får skägget att se så fräscht ut. För de som är helt ointresserade av skägg kan det kanske bli lite mycket ibland.

​Å andra sidan är det ju bra att vi är stolta över våra fina mästerverk, för ett välvårdat skägg kommer faktiskt inte som ett brev på posten.

Idag är det mer trendigt än någonsin att ha ett välvårdat och fräscht skägg. Inte några tre-veckors-stubb-på-väg-mot-buske-skägg, utan välmående och stylade ansiktsprydnader.

Självklart behöver skägget inte vara stort, maffigt, och långt utan stilen och storleken är helt valfritt. Det är ordet välvårdat som står för talandet - det är A och O för att lyckas, helt enkelt!

En skäggolja är en olja som är speciellt framtagen för att användas i skägget. Ja, det kanske du redan hade förstått, men mer komplicerat än så är det egentligen inte. Eller jo, lite grann.

En skäggolja är en återfuktande olja som även verkar för att bevara skäggets kvalité och motverka onödigt slitage. Om man inte bryr sig om att vårda sitt skägg, och framförallt återfukta det, kommer det väldigt snart känns torrt, fnasigt, och stubbigt.

Det är just detta som skäggoljan motverkar. Utan återfuktning blir inte bara skägget torrt, utan även huden under skägget blir väldigt ledset, eller med andra ord irriterat.

Klåda, sveda, rödhet, mjäll, och svamp är vanliga följder av ett icke vårdat skägg, och det vill man ju inte ha! Skäggoljorna är gjorda av olika oljor, som var och en bidrar med sina egenskaper för ett välmående ansikte.

Olika skäggoljor har varierande oljeblandningar, men i grund och botten består en skäggolja av en bärande olja och en essentiell olja.

Varför ska man använda skäggolja?

Anledningarna till att man som skäggodlare bör använda, eller i alla fall testa, skäggolja är många! Kort och gott kan man säga att det är ett riktigt mirakelmedel, om man hittar rätt alltså.

Däremot är det många som fortfarande har en skeptisk syn mot skäggolja, och det vill vi gärna ändra på. Vill du veta vilka fördelar det finns med att använda skäggolja så kan du fortsätta läsa vår lista nedan. Fördelarna med skäggolja är att den:

  • Återfuktar!
  • Håller svamp och bakterier borta.
  • Motverkar mjäll.
  • Skapar en snyggare helhet och gör skägget mer lättarbetat.
  • Doftar gott.
  • Kan motverka hudproblem, som acne.
  • Mjukar upp skäggstråna för en mjukare känsla.
  • Håller hårstråna i styr och ger en snygg finish.
  • Bonus: med skäggolja blir du som skäggodlare mer pussvänlig!

Vi tycker att den viktigaste fördelen med skäggolja är att den återfuktar, det är liksom själva grundprincipen till att man använder det.

Om skägg och hud är återfuktat kommer nästan alla de andra sakerna på köpet – en bra grund behövs för att man ska kunna jobba sig framåt, som med allt annat!

Att skägget kliar har nog varje skäggodlare upplevt någon gång, och det är något man gärna skippar. Att det kliar när det växer beror på att körtlarna inte hinner med att producera tillräckligt med olja för att hela skägget och huden under ska bli återfuktat.

För lite olja leder till uttorkning och för att motverka det får man helt enkelt hjälpa körtlarna på vägen med extra återfuktning, eller rent ut sagt med skäggolja.

Och inte nog med det, skäggoljan stimulerar även körtlarna så att de kan jobba hårdare, vilket kan leda till att skägget växer bättre.

Genom att använda skäggolja blir alltså både skägg och hud återfuktad, det motverkar hudproblem och uttorkning och det gör att skägget växer bättre, vilket också kan göra att kala fläckar försvinner.

Om ni inte ser en anledning till att börja vårda ert skägg med skäggolja efter att ha läst detta, ja då vet jag inte vad. Om inte annat verkar det i så fall som att du inte har ett enda problem med ditt skäggodlande, så då får man väl bara gratulera (!?).

Hur vet jag att jag verkligen behöver använda skäggolja?

Vi skulle vilja säga att alla som har ett skägg kan få användning av skäggolja, oavsett hur pass bra eller dåligt skägget mår. För det krävs inte att skägget ska må dåligt eller vara uttorkat för att skäggoljan ska göra gott, utan det är alltid bra!

Kort som långt, tunt som tjockt – skäggolja är en dunderprodukt! Skäggoljor agerar vårdande för både skägg och hud, så att ha tillgång till en vårdande skäggolja i badrumsskåpet borde alltså ingen säga nej till.

Att ge sitt skägg lite extra kärlek från gång till gång kan verkligen aldrig bli fel. Däremot kan vissa skäggoljor vara anpassade efter specifika skäggtyper. 

Med andra ord bör ni kolla upp vad just den skäggoljan är bra för innan ni investerar i en. Se också till att du väljer en som kommer passa just ditt skägg, annars kan vi inte säga annat än att det bara är att köpa och köra!

Hur använder man skäggolja?

Att använda skäggolja är absolut inte svårt. Däremot kan det underlätta om man vet hur man gör det på bästa sätt, också för att resultatet ska bli rättvist. Det som rekommenderas är att använda skäggoljan som sista steg i din rengöringsrutin för skägget.

Efter att du rengjort skägget ordentligt ska både skägg och hud torkas torrt för att undvika bakterier. Det behöver dock inte vara snustorrt, alltså gör det inget om hårstråna är lite smått fuktiga!

Ett extra smart tips är att rengöra skägget i samband med att du duschar. Detta gör att porerna öppnar upp sig och gör sig redo för att motta den härliga skäggolja, vilket kommer ge en bättre verkan av den.

När rengöringen är klar och skägget är torkat är det dags att applicera skäggoljan. Ta då några droppar i handen och massera in det i skägget.

Tänk på att jobba dig hela vägen in till huden och var noga med att komma åt överallt. Ett tips är att använda en skäggborste för att sprida oljan jämnt, samtidigt som det ger en skön massage och en lätt exfoliering av huden.

Tänk på att hellre ta för få droppar än för många. För mycket skäggolja kan göra att skägget ser flottigt ut och doften kan bli alldeles för mycket. Börja smått och fyll på om det inte räcker.

Hur ofta kan man använda skäggolja?

Likaväl som vi återfuktar vår hud varje dag kan man återfukta skägget med skäggolja varje dag. Det är inte dåligt eller farligt att använda det ofta, utan snarare tvärtom. Så härligt!

Med så många nyttiga och vårdande egenskaper som skäggoljor besitter skulle nog vilket skägg som helst må bra av extra kärlek varje dag, oavsett storlek, formfärg, och kvalité. Att använda skäggolja konsekvent är framförallt viktigt om skägget är mycket torrt och poröst!

Självklart är det inget måste att använda skäggolja, utan valet är helt ditt eget. Men, bryr du dig om ditt skägg och vill att det ska må bra så kan vi rekommendera dig till att investera i en bra skäggolja.

Sen gäller det ju också att du i applicerar den i alla fall då och då, för själva köpet gör ju ingen nytta om den inte kommer till användning, haha! Skägg behöver kärlek för att må bra och när insidan mår bra ser också utsidan bra ut, eller hur!?

Hur väljer jag rätt skäggolja?

Att välja den perfekta skäggoljan kan vara svårt med tanke på hur många olika produkter som finns på marknaden idag. Däremot finns det vissa punkter du kan utgå ifrån för att veta vad som kommer passa dig bäst.

Motverka ett speciellt hudproblem

Det första du egentligen bör fundera på är om du vill att skäggoljan ska hjälpa mot något speciellt hudproblem, som till exempel acne, torr hy, eller mjäll.

De flesta skäggoljorna är utformade för att återfukta skägg och hud, samt motverka klåda. Men så finns det också skäggoljor som har så kallade specialdesignade egenskaper som kan verka mot mer specifika problem.

Kort och gott har vissa skäggoljor mer antiseptiska och läkande egenskaper, medan andra är mer återfuktande och gör allmänt nytta för skägg och hud.

Doft

Det andra du bör fundera över är vilken typ av doft du vill ha på skäggoljan. Här handlar det både om själva aromen och om styrkan.

Vill du kanske att den ska vara rätt stark och verka lite som en parfym? Eller vill du kanske ha en mer diskret, svag doft som inte tar så mycket plats, men som infinner sig på ett behagligt sätt i rummet?

Du kan också välja om du vill ha en mer fruktig ton, om du föredrar toner av trä och skog, eller om du vill ha en mörkare, mer rökig ton.

Idag finns det nästan toner av alla möjliga slag, så att välja skäggolja fungerar ungefär på samma sätt som att välja parfym; man får testa sig fram för att hitta sin perfekta match.

Ett tips till dig som aldrig tidigare använt skäggolja och som inte riktigt vet vilken doft du är bekväm i är att gå till en kosmetikbutik eller ett apotek och be om att få dofta på olika aromer.

På så sätt får du en uppfattning av vad som finns och har då en tydligare riktlinje när du ska välja din egen skäggolja.

Konsistens

Vissa skäggoljor har en fastare, mer trögrinnande formula, medan andra är mer rinniga. Olika formulas kan passa bättre för olika skäggstorlekar och former, så detta kan också vara bra att ha i åtanke när du ska göra ditt köp.

Förpackning

Med förpackning menar vi inte själva designen av flaskan, utan vi syftar på flaskans design i form av hur man får ut produkten, alltså flaskans ”öppning”.

Det kanske inte känns som en viktig punkt att fundera över, men faktum är att olika behållare gör sig olika bra i olika händer. Det vanligaste är att ha en pipett i glas, men det finns också skäggoljor med pump och i droppflaska.

Vad innehåller skäggolja?

Som vi nämnde lite tidigare i texten så består en skäggolja av två sorters oljor; bärande och essentiella. Uppbyggnaden mellan de två typerna varierar beroende på skäggolja, men det är sällan som de essentiella oljorna utgör mer än en tiondel av innehållet.

Bärande oljor

Den bärande oljan kan också kallas för basolja, just för att det är den som utgör basen och som gör det grundliga jobbet, det vill säga att återfukta.

Man skulle kunna säga att det är den bärande oljan som formar skäggoljans kropp. En skäggolja brukar innehålla minst 90% bärande olja, vilket kan vara till exempel arganolja eller jojobaolja.

Dessa oljor är extra bra då de kommer från växter med egenskaper som liknar kroppens egna, alltså blir det en naturlig match mellan oljan och huden.

Essentiella oljor

När det gäller de essentiella oljorna så kan man säga att de ger skäggoljan dess specifika egenskaper, som man poetiskt skulle kunna uttrycka som att de på ett sätt formar dess ”person”. Detta gäller bland annat doft, karaktär, och användningsområde.

Ofta blandar man samman flera olika essentiella oljor för att få den perfekta balansen i det hela och även för att den ska passa in på ett visst specifikt användningsområde.

Med dessa oljor bestämmer man doft och om skäggoljan ska ha någon antiseptisk egenskap. Populära dofter är cederträ och citrus, men det finns även lite mer vågade typer som lakrits.

Våra favoriter

Premium: Captain Fawcett’s Beard Oil Private Stock

Att Captain Fawcett’s skäggolja är en favorit hos många förvånar oss inte ett dugg! Är man ute efter en skäggolja som både är återfuktande, mjukgörande, och har en härlig doft kan man utan tvekan vända sig åt dessa.

Captain Fawcett’s har gjort ett flertal skäggoljor i olika varianter och dofter, så du kan alltså välja vilken som passar ditt skägg och din hy bäst, samt variera doften beroende på vad du själv gillar.

Captain Fawcett’s har gjort ett flertal skäggoljor i olika varianter och dofter, så du kan alltså välja vilken som passar ditt skägg och din hy bäst, samt variera doften beroende på vad du själv gillar.

Skäggoljan har en distinkt ton av åldrad ek och cederträ i sin doft, med en lite kryddig touch av svartpeppar. Efter att man använt denna känns skägget mjukt och får en fin lyster. Huden under skägget känns också väl omhändertagen.

Med sin distinkta doft får man nästan en liten kick av att använda denna, eller i alla fall en uppiggning! Oljan är lätt att arbeta med, den kladdar inte, och den är riktigt dryg.

Doften sitter i länge, men utan att ta överhanden (du behöver inte oroa dig för att lukta som en hel parfymaffär). Flaskans design är klassisk och stilren och passar in i vilket badrumsskåp som helst.

Det blir en smidig applicering tack vare pipetten av glas, vilket gör det lätt att få ut lagom mängd. Denna skäggolja skulle kunna kallas för ”manlighet på flaska”! Testa så får ni se! Cirkapriset landar på 500 kronor för 50 ml.

Insert Video

Mellan: Benjamin Barber Beard Oil

Nu snackar vi om en riktig hit! Med denna skäggolja blir ditt skägg så glatt att det nästan ler ända upp till öronen, om ni förstår vad jag menar. Förpackningen är designad med pump, som gör att man slipper krångla med att få ut rätt mängd produkt. Det blir heller inte kladdigt!

Skäggoljan består av en hel del växtbaserade oljor, men det som är extra bra är att den innehåller arganolja. Den bidrar till att oljans konsistens är lite tjockare än andra, så denna passar bättre för dig som har lite tjockare och strävare skägg.

Dessutom är den väldigt dryg, så med sina generösa 50ml kommer den räcka väldigt länge. Om du däremot föredrar lite rinnigare oljor så är denna inte det bästa alternativet för dig.

Benjamin Barber’s skäggoljor finns i tre väldoftande varianter, bland annat denna i doften ”black oak”, som har härligt maskulina toner av tobak, ceder, och läder. Passar perfekt att ha på sig vid en myskväll framför brasan, utan att doften från skäggoljan tar över!

Skägget blir mjukt och får en fin lyster efter användning. Ett stort plus för att den är tillverkad i Sverige på kallpressad olja och att den är 100% ekologisk och parabenfri.

Vi kan med gott samvete säga att denna slår mycket av det som finns på marknaden! Och med sina cirka 290 kronor för 50 ml är den även väldigt prisvärd.

Insert Video

Budget: Sailor’s Beard Oil

Om du är på jakt efter en lite ”mindre dyr”, men fortfarande riktigt bra skäggolja ska du kolla hit! Sailor's skäggoljor kostar en slant mindre än många andra av samma kvalité, så detta kan kanske vara en bra ”första skäggolja” om man vill testa på hur det är att använda det.

Det som gör oss imponerade över denna är att de endast använder 100% ekologiska, naturvänliga, parabenfria, och rena produkter. Alltså inget slaffs eller hittepå!

Även denna är tillverkad i Sverige, så det blir man ju inte ledsen av. Enligt deras reklam är deras produkter så rena att man kan äta dom om man måste, haha!

Av denna skäggolja finns i tre varianter när det kommer till doft; Antarctica, Jungle, och Forest. Den första, Antarctica, har doft av mint, eukalyptus, och citrus, medan den andra, Jungle, lutar mer åt det murriga, träiga hållet. Forest doftar av gran och cederträ.

Däremot kan doften upplevas som relativt svag, så det kan vara bra att veta om. Det kan också vara bra att provdofta dessa innan man bestämmer sig för att köpa någon av dessa skäggoljor, då några tycker att doftbeskrivningarna inte riktigt stämmer överens med verkligheten.

Utöver det så är den lätt att använda med pipett och den verkar mjukgörande mot skägget. Detta är en bra vardagsolja som kan användas när som. Priset för denna burk på 30 ml ligger på cirka 140 kronor.


Våra utmanare

Dr K Soap Company Beard Tonic

Dessa skäggoljor från Dr K Soap Company är riktigt sköna att använda, både för hud och skägg! De är lite rinnigare i konsistensen, därav namnet ”beard tonics”, vilket gör att de snabbt sjunker in och är lätta att använda.

Den rekommenderas att använda på kortare skägg, då det kan vara svårt att få in oljan i långt skägg med tanke på att den är så rinnig. Med ingredienser som jojobaolja och aprikoskärnor är denna produkt mycket vårdande och uppiggande.

Dessa ingredienser är 100% naturliga - det tackar vi för. Gällande doft är de här skäggoljorna kända för att ha en mer kraftfull och utstickande karaktär som ger dig en fräsch känsla.

Originaldoften är mer kryddig med rosmarin och lavendel, eller så kan man testa ”woodland spice” med mysiga toner av skog.

Det som vi hittade negativt med förpackningen är att flaskan är en droppflaska, alltså har den varken pump eller pipett och man får ut produkten genom att hälla det direkt i händerna.

Detta kan bli lite osmidigt och kan orsaka spill, men vet man hur man ska hantera det så är det ingen större svårighet, plus att man lär sig det med tiden också.

Annars gillar vi verkligen denna. Skägget och huden känns ren och mjuk, och flaskan innehåller en generös mängd! Priset på cirka 140 kronor blir då också verkligen värt det.


Nôberu of Sweden Heavy Beard Oil

Heja Sverige! Nôberu of Sweden är faktiskt ett svenskt märke, tro det eller ej, haha! Och vi behöver inte direkt skämmas över det.

Denna skäggolja är speciellt anpassad för större och fylligare skägg, eller för dig som har grövre skäggstrån. Sådana typer av skägg behöver en produkt som kan tränga ner i det täta barret, vilket denna gör!

Att den heter ”Heavy Beard Oil” beror som sagt på att den är fetare än vanligt, för att både vårda skägget, men också kunna sträcka sig inåt och ta hand om den stackars huden under.

Denna skäggolja återfuktar samtidigt som den skyddar, och känns extra skön när huden är sådär stramande torr och irriterad. Eftersom den är extra fet kan den behöva lite tid på sig för att sjunka in, så detta är inte det bästa att slänga på i farten.

Därför kan det lämpa sig bäst att använda denna när huden och skägget blir riktigt torrt under vintertid, eller innan du ska sova som en återfuktande mask.

Nôberus skäggoljor är gjorda på kallpressad olja, där både argan,- jojoba-, och tistelolja används. Att den är kallpressad innebär alltså att alla bra egenskaper hos de olika oljorna bevaras, så ett extra plus för det!

Förpackningen är av pump-modell, men trots det är det lätt att få ut lagom mängd då man inte behöver trycka ner pumpen hela vägen, utan man kan ta en halv pump om man vill.

Vi tycker också det är väldigt trevligt att den finns i tre olika dofter; en som är mer åt det murriga hållet, en mer fruktig, och en som är lite lättare och sommarfräsch.

Om du är intresserad av att investera i en skäggolja från Nôberu, men inte har så stort skägg, så gör de samma olja fast i en lättare version, ”feather”. Väldigt prisvärda är de i alla fall med sina cirka 280 kronor för 60 ml!


Beard Monkey Beard Oil

Här har vi ännu en härlig skäggolja! Med ingredienser som bland annat arganolja är den ordentligt mjukgörande och ger form åt såväl lena som stubbiga skäggstrån. Även huden mår bra av denna, då den återfuktar och ger en skön känsla.

Av denna variant, som heter ”Sweet Tobacco”, kanske man förväntar sig att den just ska dofta som det; söt tobak. Tyvärr är det troligtvis inte den doften du kommer känna, utan den drar mer åt det söta kokos-hållet - typ som Hawaiian Tropic solkräm, fast med en ton av rökighet.

Så gillar du rökig kokos är det ju en hit! Annars kan den kännas lite för söt. Däremot har de fler dofter än ”Sweet Tobacco”, till exempel lakrits och apelsin/kanel. De kan ju i så fall vara roliga att testa istället!

Ett plus är att doften håller i sig länge, utan att dofta för mycket. Även denna skäggolja har en behändig pipett, som gör att du enkelt kan reglerar hur mycket produkt du vill få ut. 50 ml kostar ungefär 230 kronor.

Barber & Books Beard Softener Beard Oil

Denna godbit från Barber & Books kan verkligen komma till hands om ditt skägg och huden under behöver en boost av fukt! Deras Beard Softener Beard Oil återställer fuktbalansen, men känns trots det inte alls kladdig.

Efter användning av denna blir skägget mjukt, formbart, och följsamt; något som verkligen kan behövas om det du odlar liknar en buske istället för ett skägg..! Oljan kan även reda ut de allra frissigaste skäggen där ute, men lämnar inte efter sig någon fet hinna.

Med andra ord gör denna det den ska; den softar skägget, eller ja, för att använda korrekt svenska ska vi väl uttrycka det som att den mjukar upp skägget! Ingredienserna i denna består bland annat av bergamott och patchouli, vilket är en vårdande kransblommig växt.

Flaskan är utformad med en pump, vilket innebär att man måste applicera oljan i händerna innan man masserar in den i skägget. Somliga gillar denna design, medan andra föredrar pipett.

Egentligen är det inget problem med att använda pump, utan den enda skillnaden är att det kan vara svårt att punktmarkera oljan direkt i skägget, samt att man får arbeta extra för att få ner den till huden.

Du får helt enkelt prova och se, men vi tycker att den är värd det lilla extra besväret, om det nu kan kallas ett besvär? En flaska på 50 ml kostar ungefär 250 kronor.

Beard Brother Beard Oil

Denna skäggolja från Beard Brother är en handtillverkad olja som också är 100% ekologisk. Med denna olja blir skägget mjukt och lämnas härligt glansigt, utan att kladda. Skäggoljan är lätt att arbeta med och den absorberas snabbt både i skägg och hud.

Har du problem med klåda och irriterad hud, eller kanske till och med flagar i skäggbotten, kan denna hjälpa dig! Det finns några olika dofter att välja mellan, som till exempel ”bay rum”, ”cedarwood” och ”apple pie & vanilla”. Dessa är väldigt tilltalande och härliga.

Med den praktiska pipetten av glas blir applicering minsann ingen krånglig process, och den stilrena designen går alltid hem. Det är inte konstigt att dessa skäggoljor är populära, för de gör verkligen sitt jobb! Cirkapriset landar på 200 kronor.

Recipe for Men Beard Elixir

Är du en skäggbärare som gillar dofter som lutar åt det lättare, fruktigare hållet? Då ska du kolla hit! Recipe For Men Beard Elixir är en riktig citrusbomb, och med bomb menar vi verkligen B-O-M-B!

Är du inte en sucker för citrus kan det nog bli lite för mycket fruktighet, men det skadar ju inte att dofta på den. Kanske blir du frälst, vem vet?!

Utöver den härliga (förhoppningsvis) tonen av citrus kan denna hjälpa dig som har ett torrt skägg och en hy som skriker efter fukt. Skäggoljan verkar lindrande mot irritation och sveda då den både svalkar och återfuktar ordentligt.

Antalet vårdande ingredienser i denna är väldigt många, och några av dessa är lemongrass, cederträ och havstornsextrakt. Lemongrass vårdar och ger en snygg glans till skägget, samtidigt som det är bakteriedödande och motverkar svamp.

Om huden har varit instängd under skägget kan detta verkligen vara nödvändigt, såvida du inte vill ha din egen svampodling eller mjäll-verkstad?!

Cederträet har en lindrande påverkan mot klåda, och havtornsextraktet lugnar och mjukar både skägg och hud, samt motverkar rödhet och irritation.

Med denna kan du alltså både få ett snyggt och följsamt skägg, samtidigt som det verkar på djupet och lindrar dina besvär i skäggbotten.

Flaskan har en smart pipett som gör att man kan komma åt huden under skägget utan att behöva applicera för mycket olja. Den lilla flaskan på 25 ml kostar ungefär 180 kronor.

Mr Bear Family Beard Brew

Mr Bear Family har gjort en succé när det kommer till deras skäggolja i doften ”woodland”. Om du ibland känner dig mesig och svag och vill locka fram din inre manlighet, då rekommenderar vi att du testar denna!

Precis som namnet utlovar så har den en riktigt kraftig doft av skog, som ger en härligt mustig känsla! Doften i sig är väldigt distinkt, så denna skulle man utan problem kunna använda istället för parfym.

Dock behöver du inte oroa dig för att den luktar alldeles för starkt, utan det skulle kunna beskrivas som att den inte tar över ansiktet, men den är inte heller svag.

Något vi märkte är att doften inte sitter i exakt hela dagen, så vill man att det ska sitta i längre kan man behöva bättre på efter några timmar.

När vi läste om skäggoljans ingredienser blev vi extra glada då vi upptäckte att den är gjord på 100% naturliga ingredienser. Alltså inget tjafs - bara äkta vara!

Med tanke på det är det inte så konstigt att denna skäggolja gör underverk för både skäggstråna och huden. Den återfuktar, mjukgör skäggstråna, och lämnar skägget med en snygg, hållbar form som känns len.

Utöver detta är produkten väldigt lättarbetad, men man kan behöva använda lite mer produkt än vad som rekommenderas för att det ska räcka åt hela skägget. Vi noterade också att när man väl applicerat oljan så tar det en stund innan den sjunker in ordentligt.

Hur som helst tycker vi att detta är en riktigt bra produkt som många kan tycka om! Och förresten, hur cool är inte förpackningen? Formad som en toarulle är den verkligen unik på marknaden, men vilken rolig idé! Cirkapriset landar på 220 kronor.

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals