Bästa skäggkammen 2024 – Skäggstyling med kvalitet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns en stor mängd olika skäggvårdsprodukter på marknaden idag. Rakhyvlar, vax, gel med mera. Man behöver inte längre leta med ljus och lykta efter dessa produkter om man är intresserad av att hålla skägget i trim.

Det man definitivt inte bör glömma är en ganska oansenlig detalj, som är avgörande för att hålla ansiktsbehåringen riktigt snygg och prydlig: skäggkammen.

Det behövs för att hålla skägget så där snyggt som ni vill ha det och om ni lägger ner lite tid på att ta en minut per dag att rensa ut tovor och knutar, så kommer ni att märka stor skillnad. Och vi garanterat att andra kommer att göra det också!

Så att satsa på en så liten investering som en skäggkam är, kan ändå göra en så väldigt stor skillnad och är mycket väl värt.

Beard Monkey Beard Comb blev vår premiumvinnare i dagens test, med Njord Beard Comb som fick ta hem första plats i mellanprisklassen.

Vi har en väldigt bra budgetkam i form av Kent Brushes Extra Liten Handgjord Mustasch och Skäggkam. Såklart har vi en specialare: BeardEd Beard Contour Comb.

Premium: Beard Monkey Beard Comb

Beard Monkey Beard Comb är en mångsidig skäggkam som kan komma till användning för de flesta skäggodlare! Att just den här skäggkammen vann i premiumklassen beror helt enkelt på att den håller hög kvalité rakt igenom. 

Det bästa med den här kammen är att den har två olika tandningar; en tightare sida med lite mindre mellanrum, och en sida som är lite glesare. Med andra ord kan den användas för olika skägg och för olika syften. Den är också hållbar, har en snygg design och är behaglig att hålla i!

Fördelar

 • Tvådelad
 • Bra storlek för smidig förvaring
 • Hållbar men samtidigt lätt utformning för långvarig användning

Nackdelar

 • Något stark doft av sandelträ

Mellan: Njord Beard Comb

Det här är en jättefin skäggkam i päronträ som passar de allra flesta plånböcker. Den är ergonomisk och väldigt skön att kamma med. Den är dessutom väldigt lättskött. Det är bara att skölja av den som hastigast med ljummet vatten och torka av den noggrant, så kommer den att hålla i en evighet.

Vill ni ha ett lätt sätt att fördela en liten mängd skäggolja jämnt i din skäggväxt, så är ett jättesmart tips att smörja in kammen med oljan först och därefter kamma igenom skägget. Därmed slår man två flugor i en smäll och vårdar både skägget och kammen på samma gång!

Fördelar

 • I vackert och kvalitativt päronträ
 • Mycket ergonomisk

Nackdelar

 • Rätt stor i formatet, kan kännas klumpig

Budget: Kent Brushes Extra Liten Handgjord Mustasch och Skäggkam

Budgetprodukten i det här testet går verkligen inte av för hackor. Det här är en handgjord kam som dessutom är tillverkad av ett världsledande företag.

Den är liten och nätt i storleken men den klarar mycket. Kent Brushes produkter kan man alltid vara övertygad om att de levererar och det gör även den här.

Fördelar

 • Handgjord
 • Kvalitetsprodukt
 • Billig

Nackdelar

 • Kan upplevas som liten i storlek
 • Passar inte de grövsta skäggen

Special: BeardEd Beard Contour Comb

Specialaren BeardEd Beard Contour Comb var en given vinnare i specialkategorin eftersom den kombinerar utmärkt kamning med en konturfunktion.

Med skaftet kan man skapa precis de linjer på hals, kind, och polisonger som man vill ha. Det här är ett jättefint multiverktyg som man har mycket användning av och som dessutom är otroligt prisvärd.

Fördelar

 • Har ett konturverktyg
 • Ergonomisk
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Tandningen är 2 cm, vilket är för kort för de tjockaste skäggen

Köpguide

Många lurar sig och tror att en vanlig hårkam är samma sak som en skäggkam. Men det finns stora skillnader och ni får inte samma resultat.

Dessutom är det inte heller alls bekvämt och trevligt att kamma skägget med hårkam. För det första är en hårkam ofta av ett mjukare plastmaterial eftersom håret på huvudet är mycket mjukare än skäggväxt.

Om ni använder en vanlig hårkam till skägget så kan man vara ganska säker på att den kommer att fastna och dessutom rivas. Det kan skada både huden och skägget.

En skäggkam gör det enkelt och lätt att ta hand om sitt skägg. De är oftast bredtandade så att de lätt kan reda ut tovor och knutar. Det är verkligen en stor skillnad på ett okammat och kammat skägg och det är något ni kommer att märka när ni börjar med skäggkamning.

Det är tyvärr också något som många slarvar med och som gör att deras skägg inte alls är så snygga som de kunde vara - med minimalt lite arbete dessutom. Skäggkammar finns i olika material.

Den senaste tiden har det blivit populärt med skäggkammar i trä. Men det finns också en mängd andra material såsom plast, metall, och syntetisk kompositmaterial.

En bra skäggkam är viktig, inte minst för dig som har mustasch. Kanske har ni redan en skäggborste och då har ni också märkt att det inte går att forma mustaschen särskilt bra med borsten och då är skäggkam en lösning för er.

Andra produkter

Det är viktigt att ni förutom en bra skäggkam har bra produkter i övrigt till skägget. Ett vax, skäggolja, och en bra rakkniv avsett för just era behov är grundläggande för en bra skäggskötsel.

Med rakkniven kan man få jämna och snygga skäggkanter, fixa till polisonger, och även mustasch och ögonbryn.

Designen på en skäggkam

En skäggkam behöver vara mer robust än en vanlig hårkam. Tänderna på en skäggkam brukar vara glesare eftersom de då lättare går igenom de grova stråna i en skäggväxt.

Det finns flera olika typer av kammar och här gäller det att ni själva väljer en kam efter tjocklek och längd på skägget.

Mjukare skägg kan ha nytta av tätare tänder på kammen, medan det riktigt tjocka och grova skägget kräver en kam med glesare mellanrum mellan tänderna.

Märker ni att kammen hela tiden fastnar i skägget behöver ni ha en skäggkam med glesare tandrad. Skäggkammar är gjorda på två sätt; det är antingen formgjutna eller handgjorda.

Materialet i en skäggkam

1. Metallkammar

Har ni ett tjockt och grovt skägg kan en metallkam vara en bra lösning. Metallen är dock väldigt hård och stel och med ett tunnare och mjukare skägg kan den här typen av kam faktiskt skada ett friskt ansiktshår.

2. Träkammar

Trä är ett väldigt bra material som man kan använda till många typer av skäggkammar och skägg. Materialet är billigt i sig och man kan få en riktigt bra kam för en ganska liten slant. Det finns också väldigt många fina handgjorda träkammar på marknaden.

3. Syntetiska materialet i kammar

Det finns flera material som är väldigt lämpliga som skäggkammar. Ett av dem som är vanligt och mycket populärt är acetatsilke, som är vattentätt och plastliknande. Det är idealiskt att använda till skäggkammar.

Att sköta om skägget med en kam

Ett korrekt underhåll av skägget inkluderar flera olika steg. För det första så ska ni ha en bra tvättrutin med lämpliga och vårdande produkter. Kamning ska vara en automatisk, daglig del av rutinerna för att det ska hålla sig riktigt snyggt.

En av fördelarna med att kamma skägget är att det stimulerar hårsäckarna så att skägget i förlängningen ser friskt och välvårdat ut. Det är precis samma sak som i håret.

Skillnaden mellan en skäggkam och en skäggborste

I grunden är användningen densamma, det vill säga att den används för att vårda ett skägg. Men de har trots det helt olika användningsområden.

En kam används för styling och en borste för att skägget ska se mer fylligt ut. Kompletterar man med rätt produkter i form av en olja eller en stylingprodukt så håller skägget sig snyggt hela dagen.

Borsten används för mer långsiktig användning som exempelvis när man vill ha ett fylligare skägg och för att få det att växa bättre. Då är borsten ett verktyg som masserar skägghåret och hårsäckarna under huden.

Skäggborsten används också för att “styra om” skägget på lång sikt om man till exempel vill att mustaschen ska växa mer sidledes och inte ner i munnen.

Då borstar man mustaschen i den riktning man vill ha den, så kommer den att så småningom växa åt det hållet.

Våra favoriter

Premium: Beard Monkey Beard Comb

För dig som vill investera i en kvalitativ men samtidigt väldigt prisvärd skäggkam kan vi verkligen rekommendera Beard Monkeys tvådelade modell. Beard Monkey Beard Comb är nämligen utformad med två olika tandningar på varsin sida, det vill säga en lite tightare och en lite glesare.

Det innebär att skäggkammen kan användas oavsett vad du vill att den ska hjälpa dig med. Den funkar för styling och för vanlig genomgång av skägget, samt för dig som vill reda ut tovor. Kort och gott en väldigt användbar och hjälpsam produkt. 

De två olika sidorna är också väl utformade för att kännas behagliga vid användning. De är inte för spetsiga men inte heller för trubbiga. Tandningarna är också stabila och kan ta sig igenom de flesta varianter av skägg, även de lite mer bångstyriga.  

En annan sak som vi verkligen gillar är kvalitén på skäggkammen. Den är gjord av exklusivt sandelträ och känns både hållbar och rejäl. Samtidigt är den lätt i handen och ligger behagligt i ditt grepp. Det härliga sandelträet ger ifrån sig en stark men frisk doft som gör pricken över i:et för helhetskänslan. 

Längden på 9,5 cm är lagom stort för de flesta. Dessutom är den smidig att förvara i fickan, necessären eller i jackan. Vid köp får du även med ett snyggt svart läderfodral som underlättar transport och skyddar kammen från yttre slitage. Vi är så nöjda, och trots dess kvalité och exklusiva känsla kommer den till ett bra pris.

Fördelar

 • Tvådelad
 • Bra storlek för smidig förvaring
 • Hållbar men samtidigt lätt utformning för långvarig användning

Nackdelar

 • Något stark doft av sandelträ

Mellan: Njord Beard Comb

Njord är en kam i päronträ som sitter bra i handen och är otroligt prisvärd. Päron är ett hårt träslag så här har ni en kam som garanterat håller länge och även för tuffare kamningar.

Den har ganska gles tandning och den klarar därmed grövre och längre skägg utan problem. Eftersom trämaterialet är skonsamt för huden och skäggstråna, så kan ni ändå använda den om ni har mjukare och glesare skägg.

Träet är polerat och putsat, så att man har fått fram en fin och mjuk yta som är väldigt bekväm att hålla i. Man kan med fördel olja in kammen i lite skäggolja och sedan använda den i skägget för att få en lätt inoljning och på det viset vårda både kammen och skägget på samma gång.

Skäggkammen är ganska rejäl i formatet och är hela 13,5 cm på längden. Det här kan upplevas för stort för vissa och då kan man alltid titta på vår premiumvinnare. Men för den som tycker om att kamma stora delar av skägget i ett enda drag är dock den här perfekt.

Njord är ett danskt varumärke som fokuserar endast på hud- och hårvårdsprodukter för män. Konceptet är att fokusera på nordisk hy som är relativt känslig och som kräver lite extra vård och omsorg.

Även vädret gör att det krävs lite mer av en hudvård i våra Nordiska breddgrader. Man vill också erbjuda mycket för pengarna och strävar alltid efter att producera prisvärda produkter som alla har råd med.

Fördelar

 • I vackert och kvalitativt päronträ
 • Mycket ergonomisk

Nackdelar

 • Rätt stor i formatet, kan kännas klumpig

Budget: Kent Brushes Extra Liten Handgjord Mustasch och Skäggkam

Vi tycker att alla ska ha råd med en skäggkam, om än bara en liten sådan och Kent Brushes har tagit fram en smidig och liten skäggkam som passar bra att vårda skägget och också mustaschen med.

Den passar perfekt för dig som har ett klassiskt skandinaviskt, lite finare hår även i skägget. Kammen är handgjort och har mjukt rundade och slipade tänder som gör den extra skonsam.

Att just Storbritannien har ett flertal företag som tillverkar exklusiva hudvårdsprodukter för män, kanske inte så konstigt när man tänker efter.

De har haft en adel och överklass som genom århundradena har värderat kvalitet och skönhet högt och därmed har det naturligtvis också uppstått företag som tillgodoser dem med dessa behov.

Kent & Sons har faktiskt tillverkat borstar och kammar ända sedan 1700-talet och är ett av de äldsta företagen i hela Storbritannien. Företaget har fått flera kungliga utmärkelser och de har ett väldigt gott rykte internationellt.

Så här kan ni passa på att köpa en fantastiskt fin produkt för en liten slant och veta att det är både kvalitet och tradition ni håller i er hand när ni använder den.

För den som har väldigt stora händer vill vi uppmärksamma på att hela kammen är 7,3 cm och att handtaget således är ungefär hälften av det.

Det betyder att för den med riktigt stora händer eller den som vill hålla i någonting rejält vid kamningen kanske inte trivs med den trots allt.

Fördelar

 • Handgjord
 • Kvalitetsprodukt
 • Billig

Nackdelar

 • Kan upplevas som liten i storlek
 • Passar inte de grövsta skäggen

Special: BeardEd Beard Contour Comb

BeardEd är en kombinerad skäggkam och mall för att få symmetriska, raka, och snygga linjer på kinderna och halsen. Kammen är prisvinnande och ett otroligt praktiskt verktyg, därför var kammen den givna vinnaren i specialklassen.

Man behöver bara placera den där man vill ha linjerna och sedan använda säkerhetshyveln för att konturraka på bästa sätt. Storleken mäter 11 x 9,5 cm.

Men nu handlar det här testet inte om konturredskap utan om kammar. Även här lever den väldigt bra upp till förväntningarna. Konturfunktionen bidrar dessutom också till att den sitter väldigt skönt i handen. Den är verkligen bekväm att jobba med.

Fördelar

 • Har ett konturverktyg
 • Ergonomisk
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Tandningen är 2 cm, vilket är för kort för de tjockaste skäggen

Våra utmanare

Baxter of California Skäggkam

Baxter of California är ett amerikanskt företag, men deras kammar tillverkas i Schweiz. Det är en handgjord kam och den har genomgått en avancerad tillverkningsprocess i tolv steg.

Det här gör att dess tillspetsade och runda, släta tänder vårdar skägget och huden under skägget. Den har en storlek som passar även grövre skägg.

Den är tillverkad av acetatsilke som ni kan läsa mer om i vår köpguide ovan. Det är ett otroligt bra material för ändamålet, som dessutom är vackert att titta på. Längden på kammen är 8,26 cm.

Fördelar

 • Passar alla typer av skägg
 • Handgjord
 • Två tätheter på tandraden

Nackdelar

 • I det högre prissegmentet
 • Inget handtag

Nõberu of Sweden Skäggkam i Päronträ

Nõberus skäggkam är tillverkad i päronträ och jag tror inte att någon kan säga att päronträ inte är otroligt vackert. Kammen är ett riktigt designföremål att hålla i sin hand.

Det stilrena utseendet i kombination med sin diskreta logga gör den här till en liten pärla rent utseendemässigt. Men funktionen är ju naturligtvis den huvudsakliga och här har vi verkligen ingenting att klaga på.

Det välsvarvade och lena materialet är perfekt att vårda skägget med och precis som vi tipsade om bland våra favoriter, så är det en bra grej att använda den i kombination med lite skäggolja. Nõberu skäggkam är 9,7 cm lång.

Fördelar

 • Skonsam men effektiv
 • Tillverkad i päronträ
 • Tillverkad i Europa

Nackdelar

 • Det skulle kunna vara priset, men annars är det svårt att hitta nackdelar här

Apothecary 87 Man Club Barber Comb

Apothecary 87 Man Club Barber Comb är återigen en träkam och en otroligt vacker sådan. Den har en lätt konkav form i tandraden, vilket gör att den här verkligen kan massera huden under skägget, eftersom den följer hals- och kindformen.

Vi i panelen tyckte den var verkligt trevlig att använda och dessutom inte särskilt dyr. Den kan se liten ut på bilden tack vare sin smäckra form, men är i själva verket hela 14,5 centimeter.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Vacker
 • Smart form

Nackdelar

 • Kan upplevas som stor i storleken

Dr. Dittmar Folding Comb Buffalo Horn

Den här skäggkammen från Dr. Dittmar är en riktigt smidig variant. Tack vare dess praktiska, men fortfarande otroligt stiliga utformning är den enkel att fälla ihop för trygg förvaring utan risk för skador. Det lilla facket fungerar också som ett snyggt skyddande fodral!

Att kunna ta med sig sin skäggkam var du än ska är något som kan underlätta för många skäggbärare. Och det gäller oavsett hur långt skägget är och hur mycket du egentligen bryr sig om styling – en skäggkam är alltid bra att ha! 

Vi skulle vilja säga att den här kammen passar bra för de allra flesta. Men, med tanke på att den samtidigt som den är elegant också har en rätt enkel utformning är den även riktigt bra för nybörjare. 

Den tar sig igenom de flesta skäggtyper, och kan även användas för mustaschen i och med den tightare tandningen. Du kan känna dig säker på att skägget reds ut och att det får en finare touch efter användningen. 

Trots att den här modellen är hopfällbar och kompakt så håller den hög kvalité rakt igenom. Det innebär att du får mycket värde för pengarna, för trots allt så kommer skäggkammen till ett något högre pris. Däremot är den gjord av äkta buffelhorn och kommer hålla väldigt länge. 

Ett extra plus är att den också ser otroligt bra ut, vilket gör att den utan problem kan ligga framme på bänken i badrummet som en snygg accessoar.

Fördelar

 • Hopfällbar skäggkam med tightare tandning
 • Exklusiv men enkel design i buffelhorn
 • Kan användas både i skägg och mustasch

Nackdelar

 • Dyr
 • Inte möjligt att hålla direkt i handen

Efalock Travel Straight Brush

När vi såg den här skäggborsten kunde vi bara inte hålla oss från att ha med den i vårt test! Vi är väl medvetna om att det här egentligen inte hör till kategorin skäggkam. Men, en sådan här smart och praktisk specialare till produkt vill vi helt enkelt inte skoja bort. 

Efalock Travel Straight Brush är en elektrisk borste som du kan använda både för hår och skägg. Trots att det inte är en skäggkam med smala tandningar som erbjuder en noggrann genomgång av varje skäggstrå kan den här borsten användas för annat av behov. 

Med den elektriska borsten kan du både borsta, räta ut eller platta till håret och skägget på ett kick. Tack vare dess elektriska funktion blir borsten varm på bara någon minut. Sen är det bara för dig att borsta igenom skägget (eller håret) precis som vanligt och se på när magin gör sitt. 

Det är inte bara otroligt tidseffektivt att använda den här. Det är även riktigt enkelt och gör vilket yvigt eller rufsigt skägg som helst riktigt fint. 

Det bästa av allt är att skäggborsten inte sliter så mycket på varken hår eller hud trots att den är varm. Som pricken över i:et ger den dig också en behaglig massage av din skäggbotten samtidigt som du borstar skägget, något som verkligen kan vara trevligt. 

Kort och gott är det här en skäggborste som passar perfekt för er som vill spara tid på att styla ert bångstyriga burr. Att den kan användas både i skägg och hår är ett stort plus! 

Vid köp får du också med ett värmetåligt resefodral för snygg och smidig förvaring, samt en fingervante för enklare användning. 

Något som vi däremot hade önskat en förbättring på är just uppvärmningen av borsten. Det finns nämligen inte någon reglering av temperaturen, utan den har en konstant värme på 200 grader.

Fördelar

 • Värmeborste som kan användas på både skägg och hår
 • Snabb uppvärmning och snabba resultat
 • Behaglig att arbeta med

Nackdelar

 • Blir väldigt varm, finns inget reglage
 • Något stor och klumpig

Beardburys Switchblade Comb

Den här skäggkammen från Beardburys är en liten och kompakt variant. Tack vare dess behändiga pocket-size format kan Switchblade Comb följa med i fickan, i jackan eller i necessären – den får plats in princip var du vill!

Kammen väger endast 40 gram och har en längd på 13 cm som hopfälld, varav en kamlängd på 8 cm. Med andra ord är den riktigt liten och nätt. 

Oavsett om du vill kamma skägget, fixa till mustaschen eller förfina håret kan den här kammen leverera önskat resultat. Den fina tandningen gör att den borstar sig igenom även mindre tovor för ett jämnare, plattare och mer ordnad look. Dessutom blir skägget också lenare!

En riktigt smart funktion är skäggkammens säkerhetsknapp. Det finns alltså ingen risk för att den går av, slits i onödan eller går sönder. Smidig att arbeta med, behaglig att hålla i och snygg att ha. Allt det för ett riktigt bra pris!

Fördelar

 • Praktisk hopfällbar design med säkerhetsknapp
 • Kompakt format
 • Fin tandning

Nackdelar

 • Något tjock modell

Truefitt & Hill Small Pocket Comb

Truefitt & Hill Small Pocket Comb är en praktiskt utformad skäggkam som kan användas till det mesta. Tandningen är relativt smal och nätt, men kammen i sig är fortfarande tillräckligt robust för att användas till utredning av lite grövre skägg. Den klarar av mycket och ger samtidigt en fin touch till skägget. 

Vid första anblick ser den både exklusiv och hållbar ut, det på grund av dess lyxiga material i horn. Det håller både hög kvalité och ger ett stilrent yttre. 

Med tanke på att horn är ett naturmaterial kommer alla exemplar att se någorlunda olika ut i färg och mönster, vilket i sig ger ett snyggt personligt signum. Med andra ord kan skäggkammen utan problem ligga framme i hallen eller badrummet som en snygg detalj. 

När du sen börjar använda kammen kommer du också inse att det inte bara är ytan som håller hög standard. Den ger även önskvärda resultat i form av känsla, borstning och finish touch. Oavsett om du vill reda ut skägget eller förfina stylingen kan den här underlätta. 

Den kan hjälpa till att minska statiska skäggstrån och liknande bekymmer. Däremot krävs det att du har en del skägg att bita i för att det ska hända något, det vill säga både längd och fyllighet. För dig med en större mustasch kan den även där användas för en mer välborstad look. 

Utöver det kan skäggkammen alltid tas med tack vare dess behändiga storlek och nätta format. Den får plats såväl i plånboken och fickan som den gör i necessären och väskan. Du kan alltid ha med dig den för att snabbt och smidigt fixa till skägget eller frisyren på plats. 

Vid användning upplevs den också som behaglig att hålla i och lätt att arbeta med. Prisvärd och väldigt användbar, helt enkelt!

Fördelar

 • Nätt och smidig design
 • Exklusiv av hållbart material i horn
 • Rejäl tandning

Nackdelar

 • Inte så bra på mindre eller tunnare skägg
 • Något för trubbig för mindre tovor och liknande

Benjamin Barber Handslipad Kam

Skäggkammen från Benjamin Barber är en riktigt prisvärd variant. I och med dess delade tandning kan den användas på såväl tjockare som tunnare skägg och ta sig igenom alla möjliga tovor och strån. Den ger ett snyggt resultat efter bara några få drag. 

En annan sak som gör användningen av kammen lite enklare är att den är ganska lång. Den här har nämligen en längd på 16 cm, vilket är generöst i förhållande till många andra modeller. 

För dig som inte är van att använda skäggkam kan det underlätta. Om du däremot föredrar lite mindre, nättare varianter som får plats i fickan kommer den här inte passa dig. Dock är det en väldigt stor fördel att kammen både har smala och tjocka tänder.

Tänk bara på att tänderna kan vara rätt vassa, så var lite försiktig! Hade vi fått önska några förbättringar hade det varit just tändernas vassa spetsar, samt att kammen skulle känts lite mer robust i handen. Den här är något tunn och känns lite lätt, du får inte riktigt det där behagliga greppet med vikten i handen. 

Annars är vi nöjda! Benjamin Barber Skäggkam är snyggt designad och behändigt utformad för att passa flera skäggbärare. Som en stilig detalj till den redan snygga designen är den guldfolierade logotypen. Sammanfattningsvis gör den jobbet bra, inte minst för det låga pris den kommer till!

Fördelar

 • Tvåsidad skäggkam med både smala och tjocka tänder
 • Längre modell som underlättar för nybörjare
 • Kan användas både i skägg, hår och mustasch

Nackdelar

 • Något vassa spetsar
 • Tunn och lätt

Produkter som utgått

Fit for Vikings Vinyl Beard Comb

De roliga märket Fit For Vikings har en underbar skäggkam som är bekväm och ergonomisk. Och inte minst är den gjord av återvunna vinylskivor! Kammen är liten och smidig i storlek och har en rejäl yta att hålla i. Storleken på kammen mäter 7,5 x 8,5 cm.

Den är väldigt lättjobbad och bekväm att kamma igenom skägget med och påminner mycket om den klassiska afrokammen i sin konstruktion. Om man tittar på detaljerna kan man fortfarande se vinylspåren från LP-skivan.

Man har mjukat upp materialet och format det så att den sitter bekvämt i handen och dessutom skapar en siluett som associerar till de norska bergen och fjällen. Mitt på kammens övre del finns den diskreta loggan med bokstäverna FFV.

Fit For Vikings har vunnit ett flertal priser för sina innovativa produkter och vi är inte förvånade över detta. Med lekfullhet och humor har de lyckats skapa en formgivning som är både modernt skandinaviskt, enkel, och dessutom vikingainspirerad.

Produkterna håller inte minst mycket hög kvalitet och de har blivit särskilt välkända för sina dofter, tvålar, och oljor. Den här skäggkammen håller samma standard och är lika innovativ och rolig som funktionell. Storleken är dessutom smidig.

Fördelar

 • Tillverkad av återvunnen vinyl
 • Prisvinnare
 • Snygg

Nackdelar

 • Ganska gles kam, passar inte de finaste skäggstråna

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals